#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

A nagy moha projekt! 1.


Na végre elkezdtem! Pár hete láttam meg ezt a linket, amikor azt a sok függőleges kert képet posztoltam, hogy hogyan lehet házilag mohaképet csinálni, és már akor eldöntöttem kipróbálom. Mostanra minden hozzávaló összegyűlt, és beindítottuk a projektet :) Hogy sikeres lesz e, az két-három hét mire gondolom kiderül, majd folymatosan közvetítek, de nagyon remélem összejön, ugyanis annyi ötletem van ennek felhasználására, továbbhasznosítására, hogy csak na. Mondjuk azt előre megvallom, nem vagyok valami nagy növényes, sőt, néha úgy érzem a növények direkt, bosszúból pusztulnak el, korábbi társaik gyilkosságáért, hiába locsolom őket. De a moha, hátha nem fog ki rajtam... Innen üzenem a moháknak, hogy ők mások, mint a többi növény!! (hátha ez hat :)
Hozzávalók:
 1. képkeret (én ikeába vettem egy 50x50cmest, 1.000.-ft volt) vagy lehet bútorlap is, ha valakinek van otthon
 2. egy nagyobb szemeteszsák
 3. tűzőgép
 4. geotextília (na ez volt a nehezebb eset nekem beszerezni, uganis 3 helyen is azt mondták, épp most fogyott el... jó vicc, végül Anyukám asszem egy Hermeszben talált, 1 fm volt 600.-ft)
 5. 1 üveg sör (férjem gyűjteményéből... :) a képen Heinekken van, de aztán lecseréltem egy kevésbbé értékes kincsre, nehogy lebukjak
 6. botturmix
 7. moha (a kertben volt nekünk)
 8. kis cukor
Elkészítés: Összeállítottam a képkeretet. Tűzőgéppel ráfeszítettem először a méretre vágott szemeteszsákot, aztán a geotextíliát. Szedtem mohát, öntöttem rá 1-2 dl sört, tettem bele 1 ek cukrot, majd összeturmixoltam (ezen a ponton elég érdekes szag terjengett a lakásban  :) Végül felkentem és kiraktam a kertbe. És most várok...
SHARE:

2 megjegyzés

 1. Szia! Megkérdezhetem hogy mi lett a képpel?

  Nagyon érdekelne! Üdv, Erika

  VálaszTörlés
 2. Szia Erika, sajnos kiszáradt, de nem is locsolgattam szerintem megfelelő intenzitással... Ha egy növényszerető teszteli a projektet, annak nagyon örülnék, ha végül megírná sikerült e.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig