#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Fejjel lefelé az igazán különleges

Ugyan én maradok csak a virág képek nézegetésénél, (a nagy moha prjekt után végleg beismerem :) de azért ezt a különleges ötletet be kell mutatnom: a növénykedvelőknél tuti sikerem lesz! Az a tény, hogy fejjel lefelé helyezzük el a virágot, már szinte műalkotás szintre is emeli, legalább is, házi műalkotássá, az egyszerűbb virágot is. Mondjuk az orchidea jó választásnak tűnik erre a célra, mert a természetben is előfordul fejjel lefelé.

hanging-potted-plants

Konyhába is, de nappaliba, vagy ajtódísznek is vidám, figyelemfelkeltő dísz. Technikailag meg úgy kell elképzelni, hogy egy műanyag lemez tartja alulról a virágot, aminek valamennyi pereme is van, hogy a locsolásnál ne csurogjon ki a víz. Láttam máshol, hogy sima pet palackból is meg lehet csinálni az ültető edényt, és azt beborítani, vagy belecsempészni egy kaspóba. Ha érdekel valakit itt megtalálja az elkészítési képeket róla.

hanging-planter-idea

képek forrása

SHARE:

5 megjegyzés

 1. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a virág is kedveli...

  VálaszTörlés
 2. Gondolod? Érdekelne egy szakértő véleménye is,mert ha egy egyszerű "akasztásról" van itt szó, amikor kinyiffan a virág, akkor tényleg nem lehet abban esztétikailag élvezkedni, gondtalanul elmerengve, csak a szadizásra hajlamosaknak :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem kicsit természetellenesnek tűnik, de ettől még jó tudni, hogy van ilyen is :D

  VálaszTörlés
 4. A növényekbe genetikailag ---és egyáltalán ---" kódolva "van a növekedésük!A gyökerük MINDIG a föld középpontja felé,a hajtásaik pedig fölfelé növekednek! Pozitiv geotropizmus.
  Vagány a megoldás,de sajnos nem tartós!

  VálaszTörlés
 5. A növényekbe genetikailag ---és egyáltalán ---" kódolva "van a növekedésük!A gyökerük MINDIG a föld középpontja felé,a hajtásaik pedig fölfelé növekednek! Pozitiv geotropizmus.
  Vagány a megoldás,de sajnos nem tartós!

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig