#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

REFERENCIÁM: egy iroda életre keltése

Nemrég elkészült Budapest belvárosában egy iroda átalakítása, saját terveim alapján. Nagyon örülök, hogy a megrendelő partner volt végig a kivitelezés során, és szinte minden javaslatomat, tervemet elfogadta. Az iroda 49 m2, tehát fontos szempont volt a praktikusság, és minden négyzetcentiméter kihasználása. Az irodavezető iránymutatásai mentén kialakult a koncepció, majd elkészült a berendezési terv, hangulati montázs. Szerethető, modern, és praktikus enteriőrt sikerült megvalósítani.


fotók/image by: Gubó Viki
Az előtér funkcionálisan megosztottam, helyett kapott egy váró, és egy lapfüggönyökkel szeparált minikonyha. Az előtér burkolatán sokat gondolkodtunk, végül rátaláltam erre a magas minőségű laminált parkettához megszólalásig hasonlító, elemes pvc burkolatra (forgalmazó Expona Kft). Ha vinyl burkolatot mondok, még jobban hangzik, és különben sincs semmi köze ahhoz a burkolathoz, ami  “pvc” szóhoz tapadt az elmúlt 30 évben. Az előszobai radiátor a Vogel und Noot Síklapú T6 elnevezésű sorozatából való, síklapradiátor (forgalmazó: Szerelvénybolt Kft). Meg kell említsem a két gyönyörű tapétát, mindegyikből 1-1 tekercs került csak felhasználásra, de nagyon meghatározzák az iroda hangulatát. A kékes-okkeres pixeles mintájú, a spanyol Tres Tintas gyártmánya, a konyhába – mosdóba felkerült vinyl tapéta, óarany színe, színjátszósága, modern, geometrikus mintája Hookedonwalls designereit dicséri. Az igazi antik porcelánokat,  amik árnyalják a hangulatot, az Antiklaedle-nél leltem.
Az iroda egyetlen dolgozó szobából és egy tárgyaló helyiségből áll. A pontos felmérés során kiderült, hogy az álmennyezet felett gyönyörű boltozat található. Egy kis rábeszélés és töprengés után, kibontottuk a legnagyobb szobában, és a szokásos bevakolás helyett, hagytuk, hogy a gondosan kirakott téglák, szállópor elleni kezelés, és egy réteg fehér festés után, különleges és tágas teret biztosítsanak.iroda2m 


fotók/image by: Gubó Viki
A világítás szép formájú ikea lámpák egymás után sorolásával lett megoldva. A viszonylag nagy asztaligényű munkavégzés miatt, egy körasztal került kialakításra,  a szoba közepén, 4 munkaállomással. A hátsó falat festett nyírfatörzsek dekorálják. Az alsó képen látszanak a boltív fehérre festett téglái, élőben nagyon tágas térérzetet biztosítanak. Kiegészítők türkizkékek lettek, amik a fehér alapon nagyon jól érvényesültek.
Köszönet a fotókért: Gubó Vikinek
SHARE:

4 megjegyzés

 1. Szuper lett ez a bejegyzés, szívesen vennék minden héten ilyent, akár a régi munkáidról is.
  Annyi a megjegyzés, hogy a Antiklaedle-link nem működik.

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm a kedves szavakat Rami, remélem lesz mit megmutatnom még, az elkövetkezendő időkben :)

  VálaszTörlés
 3. Tetszik az iroda, elfogadnám....
  Szeretem az "előtte" - "utána" képeket :)

  VálaszTörlés
 4. Ügyes vagy Anita, gratulálok! :-)

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig