Otthonszépítő ötletek: néha apró változtatások is …

…óriási különbséget jelentenek. Például vegyük jelen esetben Daniel és Valéria lakását. Ilyen volt az átalakítás előtt. Aztán fogták magukat, és lefestették fehér padlófestékkel a sötét parkettát.

Majd a bejárati ajtót is. Átgondolták a szobát, hogyan használják. Mivel ez egyben a bejárati tér is, kialakítottak egy ötöző/vetkőző sarkot. Vettek szines párnákat a kanapéjukra.

A “polcrendszert” hulladéh rézcsövekből csinálták, biztos volt kéznél egy fűtésszerelő 🙂

A párnák nagyon fontos hangulati elemek, de kizárólag jó összeválogatva!

És ne menjünk el az apró részletek mellett sem, amif felteszik a habot a kis lakásra: például egy vintázs kulcstartó,

vagy az utazásunkról készített képsorozat, izlésesen elrendezve.

Az otthonszépítő ötleteket a poppytalk oldalán találtam

3 Comments

 1. Ramimami
  február 18, 2011 / 8:41 de.

  Hűha! Jól látom a középső képen a Panni szekrénysor (vagy valami ilyesmi volt a neve) eleme??? Csak mintha hiányozna a középső újságtartó ferde polc. Ez ám a retro! Jó látni, hogy nem csak nekünk van ilyen.

 2. lissabon
  február 18, 2011 / 7:38 du.

  Kedves Anita,ez a padlófesték felkenhető csak úgy simán? És hol lehet ilyet vásárolni? Úgy értem, hogy nem kell előtte felcsiszolni a parkettát? (természetesen tisztára takarítani igen.)

 3. Dekormama
  február 18, 2011 / 9:50 du.

  Kedves Lissabon,Lehetséges vásárolni nagyobb barkácsáruházban direkt fára való, nagy kopásállóságú padlófestéket. Biztos vagyok benne, hogy a használati utasítás szerint, fel kell csiszolni, a fényesre lakkozott felületet. Személy szerint házilagos kivitelezésben is megoldanám (igényszinttől és pénztárcától függően), egy jó portalanítás, zsírtalanítás után, egy csiszolópapíros kezelést adnék még, kézit akár.. Lehet nem lesz olyan tartós, de az antikolt úgy is divat 🙂 Azért sztem bírni fogja pár évig, de konkrét tapasztalatom nincs!

Leave a Reply