Kreatív kedd: csináld magad kanapé ötletek

Be kell lássam, nem olyan egyszerű jó kanapét olcsón építeni házilag. Nem is találtam inspiráció dömpinget a neten, pedig igyekeztem alaposan kutakodni. Majd még töröm a fejem, és a laptopom is, van benne egy-pár jó ötlet-e erre. Köszönöm az olvasói kérést, Orsinak, az ő kérésére született ez a mai bejegyzés.

Legtöbb házilagosan barkácsolható kanapé ötlet alapja a raklap volt, amiért szerencsésebben ingyen is hozzá juthatnak, vagy 1-2 ezer forintért a kezdő raklapgyűjtők. 🙂  Teljesen jókat ki lehet hozni belőle, szivacsmatracot kell hozzá venni, kis festés, kis csiszolás, és kész is van. Nagyon szemezek ezzel a megoldással kerti fekhelynek itthonra, belehuppannék a második képben a nyárba, és a kanapéra egy az egyben…

  081809_woodenpalettesofa walking aroundpalette daybed

A raklapos megoldás után, ezt a kartonpapírból készült kanapét mutatom, a hullámkarton őrülteknek.DIY_creative_corrugated_paper_single_sofa Ezt az enteriőrt már bemutattam korábban, de akkor az erdőrészletet a falon emeltem ki, hát most újra belebotlottam. Fehér bútorlap dobogó, (lapszabászat), egy kis ragasztás, illesztés, csavarozás, majd ide is jöhet bele a szivacs, végül a sok-sok párna háttámasznak.

diysofa

A legvégére is jó maradt: biztosan sokan ismeritek az Ikeának ezt a lack polcos elemét, vettek hozzá konyhai lábakat, és rá egy 10 cm vastag szivacsot. Tárolós is, olcsó is, teljesen szuper.   Picture-1bhg

Ha valaki már találkozott szuper házilagos kanapéval, feltétlen küldje el nekem, vagy írja le szavakkal! Köszönöm!

3 Comments

  1. Orsi
    március 12, 2011 / 8:47 de.

    Köszi szépen az ötleteket! Még fejlesztés alatt van a saját, de ha majd kialakul, és szép lesz, küldök képeket!És ezúton szeretnék gratulálni a bloghoz, annyira jó ötleteket találok itt, hogy legszívesebben minden képet lementenék:)Kellemes hétvégét!

  2. Dani
    május 6, 2014 / 7:25 de.

    Sziasztok!Nagyon érdekes megoldások!Nem tudtam, hogy egy kanapé ilyen termékekből is születhet!Üdv: Dani

Leave a Reply