Vendégmamák: Kata, a kicsiházból

FONAL LÁMPA HÁZILAG – VIDEÓ POSZT

Nagy örömmel indítom útjára Vendégmamák sorozatomat, amikor is egy-egy vendégposzt erejéig kreatív magyar anyukákat hívom meg a magazinomba, hogy inspiráljanak minket!

Fogadjátok szeretettel Katát, a Kicsiházból!

Sziasztok! Nemzetközi kommunikáció-PR szakirányon végzett, két kisgyermekét jelenleg otthon nevelgető anyuka vagyok, akit függővé tett a blogolás.

Egyik kedvenc olvasmányom Frances Mayes, Napsütötte Toszkána című könyve. Ő ír ebben a könyvben arról, hogy amikor házat veszünk, akkor mindig egy új életvitelhez, egy új élethez vesszük azt a bizonyos házat. Velem is így történt. A mi Kicsi Házunk hihetetlen lehetőségeket tartogatott nekem, hiszen végre kaptam egy helyet, ahol kiélhetem az összes kreatív álmomat, vágyamat.

Amikor Frances könyvét olvastam a toszkánai régi ház felújításáról, arról álmodoztam, hogy egyszer majd én is régi járólapokat keresgélek a felújítandó házamba. És lőn.

Azt az élményt, ami egy lepukkant lakás újraálmodása jelent, szerettem volna megosztani másokkal, saját tapasztalataimmal is segítve az engem olvasókat. Így született meg a Kicsi Ház blog. Negyvenöt négyzetméter, egy beépítésre váró tetőtér és hét millió forint, így indultunk.

Nagyravágyó vagyok, de kevés a pénzem. Ez a kezdeti kényszer lett az én múzsám, hiszen vágyaim megvalósításához pénz híján a kreativitásomat, és két kicsi kezemet használom.

Újrahasznosítok szemetet, régi bútorokat, mások által kidobott kacatokat, ajtókat, ablakokat. Igyekszem a régi, lepukkant bútoraimat újragondolni, modern formára álmodva. Nem dobok ki semmit, ritkán veszek újat. Bőszen jegyzetelem a tapasztalataimat. És megosztom bárkivel, aki engem olvas 😉

A fonal lámpa hozzávalóit egyszerű beszerezni, a lámpabúrát könnyű elkészíteni, kezdő barkácsolók is bátran próbálkozhatnak vele! Videó posztomból minden kiderül, nézzétek meg!

6 Comments

 1. Lidércke
  március 2, 2011 / 7:06 de.

  Örülök, hogy általad rátaláltam a Kicsi Házra. 🙂 Klassz blog, és tetszik a szerző stílusa. 🙂

 2. Névtelen
  március 2, 2011 / 12:59 du.

  Sziasztok!nagyon tetszett a videó:)szemléltető és így legalább gyakorlatban is láttam, hogy kell nekifogni egy fonallámpa-készítésnek. De van egy kérdés, ami nem hagy nyugodni. Ha kész a lámpa és mondjuk sokáig hagyjuk égve,a villanykörte nem fogja "kiégetni"a búrát ?Mennyire tartós vajon?Nem fog egy idő után "engedni"a ragasztó ?:O

 3. Dekormama
  március 2, 2011 / 3:40 du.

  Örülök Lidércke! 🙂 Én is nagyon szeretem Kati blogját.Kriszti, írjál Kati blogjába, kérdezd meg őt, biztos szívesen válaszol!

 4. Joie Vivre
  március 2, 2011 / 8:09 du.

  Kriszti,A lámpa búrája elég nagy,nem ér az égőhöz, így kiégni sem tud. ahogyan a többi lámpabúra sem melegszik fel, úgy ez sem. A lámpát nem tapétaragasztóval készítettem, hanem textilkeményítővel, ami nem olvad meg ha meleg éri. De ha aggódsz emiatt, használj Led-es égőt, sok helyen kapni már, energiatakarékos és nem termel hőt.

 5. Névtelen
  március 3, 2011 / 10:40 de.

  Köszönöm a gyors válaszokat!Dekormama, kicsit eltévedtem a blogok között,még totál kezdő vagyok,úgyhogy csak beírtam egyből a reakciót amit meg kellett kérdeznem/osztanom :)Joie Vivre, megfogadom a tanácsokat 😉

 6. szil
  június 24, 2011 / 6:41 de.

  Sajnáltam a kivégzett labdád. Miért kellett? Elég lett volna leengedni, nem? (és költségkímélőbbé is tette volna a projektet)

Leave a Reply