#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Tojáshéj lámpa, megcsinálnád?

Messziről talán úgy tűnhet, hogy ping-pong labdákból van összeállítva ez a világító test (megjegyzem, az sem lenne rossz!), de ez egy igazi, vérbeli újrahasznosított termék: tojáshéjakból összeragasztgatva.


Lehet a DIY egy kicsit erős kategória rá, nem tudom felmérni, vajon egyszerű-e akár ragasztópisztollyal egy labda körül felragasztgatni, vagy ennél bonyolultabb az ügy. Mit gondoltok?


Mindkét lámpa tervezője Nosigner, egy fiatal japán terméktervező srác. A második tollas lámpa viszont sima házi barkáccsal előállítható tutira. Gömb alakú rizslámpára ragipisztollyal fel kell ragasztgatni mondjuk egy tollpárna tartalmát :)
design lámpák képeit itt találtam
SHARE:

5 megjegyzés

 1. Huh! A tojáshéj lámpa azért kicsit erős szerintem. Nagy kézügyesség kell hozzá (és sok tojás, mire sikerül valami értékelhető munka), idő és türelem. Én így Húsvét közeledtével színesre festett tojásból készíteném. :) Amúgy meg ez ám az igazán törékeny darab! :D

  A tollas az más. Allergiásoknak mondjuk nem javallott, hacsak nem tekintünk el nagyi párnába tömött ezer éves libatollaitól. :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem nagyon tetszik a tojásos megoldás!
  Azon gondolkozom, vajon a tojások még külön festve vannak, vagy valamilyen anyaggal kezelték őket és attól ilyen szép fehérek... :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon tetszik a tojás lámpa. Egy modern konyhában tudnám elképzelni. Hát... hogy DIY, vagy művészet, az csak akkor derül ki, ha valaki nekiáll :) Mondjuk egy nagyra fújt, lufi köré fel lehetne építeni, de elég meredek a dolog, mert ha egy törik, akkor az viszi az egészet.... Nehéz dió, viszont valóban gyönyörű

  VálaszTörlés
 4. élvezet lehet őket tisztán tartani, egyébként gyönyörűek

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig