#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

2 kreatív ötlet stencil festéshez

Kicsit elfogult vagyok a sablonfestéssel, 3 évvel ezelőtt, amikor megnyitottam festősablon webáruházamat, sokat foglalkoztam a témával. Rengeteg lehetőség van benne, viszont nagy kreatív képzelőerő szükséges hozzá, nem könnyű elképzelni, hogy egy minta egy bizonyos alapon, falon, bútoron, textilen, hogyan fog mutatni. Sablont lehet vásárolni kreatív hobbi boltokban, festék szakáruházakban, és online, de házilag is elkészíthető egy kis türelemmel és precizitással. Egy hegyes sniccer, vagy egy éles stencilvágó kés kell hozzá. A házi sablon anyaga lehet karton, sütőpapír, vagy vékony víztiszta műanyag fólia. Ha megvan a kinyomtatott, vagy felrajzolt mintánk, a sablon anyag alá helyezzük, és óvatosan körbe metszük.

Két szuper ötletet mutatok sablonfestésre most nektek.
Az elsőt a designsponge oldalán találtam, egy ikat mintás párnát festett a szakértőjük, Kate.

Elkészítéséhez kell egy párnahuzat, egy szivacsos ecset, textilfesték, és persze az ikat sablon, amit innen tölhettek le. A megfelelő méretben kell kinyomtatni a sablont, és mondjuk sütőpapírből egy éles késsel kivágni. Majd ráhelyezed a párnahuzatra (a párnahuzat belsejébe feltétlen tegyél egy kartont, hogy ne üssön át a túloldalra!), és a szivacsos ecsettel elkezdheted felvinni a mintát.

A másik stencil festéses projekt, egy természetes alapanyagú szőnyeg festése. A tengerifű szőnyeg szélét festette meg Miss Mustard, egy kis fehér festékkel, ami gyönyörűen harmonizál az enteriőrrel, és egy kis finomságot ad az amúgy is szép szőnyegnek. Az amerikai sablonok egy tejszerű polészter alapú sablonból készülnek, ami egyébként rengetegszer felhasználható, majdnem szakadhatatlan anyag. Az online áruházamban a Megamintán is ebből az anyagból áruljuk a sablonjainkat, ha kedvet kaptál nézd meg, nagy a választék. Az otthon elkészített sablonok is szuperek, ha valakinek van türelme, bátran próbálja ki, azok persze nem olyan tartósak, de egy kisebb projektre tökéletesek!

SHARE:

2 megjegyzés

  1. Sajnos a megaminta oldalra nem jön ki semmi. :(

    VálaszTörlés
  2. Igen, már megszűnt ez az áruház, nézd meg a Pagina Galéria oldalát, ott találsz gyönyörű sablonokat!

    VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig