#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Emlékszel még a Pille székre?

Bárki, akit eddig kérdeztem a környezetemben, azt válaszolta volt neki régen ilyen széke. Nem sokan tudták viszont róla, hogy ez egy szék-design történeti darab!


A helyi régiségboltban túrtam ezt a korall piros darabot, 1.500.-ft-ért. Most azon töröm a fejem, milyen színűre fessem le. A széket Henri Massonet tervezte, és Tamtam szék néven került be a történelembe. Állítólag akkor vált egy csapásra híressé a 70-es években, amikor készült ról a egy kép, amint Brigitte Bardot ül rajta. Most újra divatja van, lehet kapni metál színekben borsos áron ( 75 euro),

és különböző mintás festésekkel is.Én valamilyen csíkos megoldásban gondolkodom, mi a véleményetek, jól mutatna rajta?
SHARE:

8 megjegyzés

 1. Nekem egy fekete kallódik a melléképületben. Pont ilyen, mint az alsó képen, csak szörnyike nincs a tetején (még... :) És én nemhogy ezeket az érdekességeket nem tudtam róla, de még a tisztességes nevét se, úgyhogy most sokat művelődtem.

  VálaszTörlés
 2. Nekünk is volt több ugyanilyen színű székünk, még valamikor a '80-as években.Emlékszem egyikből lámpát készített az édesapám. Nagyon hangulatos fénye volt. Azt tudtam róla, hogy designer darab, de bővebbet nem.:)
  A teknős saját? :)

  VálaszTörlés
 3. Nekünk is volt több ugyanilyen színű székünk, még a '80-as években. Az egyikből lámpát készített édesapám, nagyon hangulatos fénye volt. :) Azt tudtam, hogy designer darab, de bővebbet nem.
  A teknős saját? :)

  VálaszTörlés
 4. Az itthoni Pille szék nem az eredeti Henri Massonet-féle verzió, hanem egy leleményes külföldön járt magyar mûanyagipari mérnök ötlete alapján utángyártott termék.... Mint ahogy a Verner Panton féle széket is megmagyarosították.

  Kétlem, hogy a szék eredeti gyártója tudott a Pille-féle lenyúlásról.
  Úgyhogy a Pille NEM design-történeti darab, hanem az eredetije az, amirôl másolták.

  VálaszTörlés
 5. Nekem még asztalom is volt ilyen. Aztán később kivettem belőle a két középső toldatot, és dohányzóasztal mélységűvé varázsolódott, és évekig akként is használtam. Szerintem még most is megvan valahol a manzárd szobában. Most, hogy tudom mit rejtegetek, jobban meg fogom becsülni.:)

  VálaszTörlés
 6. Dehát ezt még lehet kapni! Pár hónapja láttam egy vasedény-műanyagboltban a Fogarasi úti Tesco mellett!

  VálaszTörlés
 7. Milyen festékkel lehet újrafesteni, ami meg is marad a fényes felületen?

  VálaszTörlés
 8. http://insitu.hu/ws/index.php?main_page=product_info&products_id=492
  Itt lehet kapni a neten

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig