Konyhai tárgyak: készíts bakelit lemezből tortaállványt

Szépséges és egyedi nosztalgikus hangulatú tortaállványt készíthetsz régi bakelit lemezekből. Ha ajándékba adod, az ajándékozott kedvenc lemezeiből készítsd! 1 kisméretű lemez, és 1 normál bakelit kell hozzá.

Ezenkívül szükséged lesz víztiszta plexi lapokra, amit vágass akkora méretűekre, mint a lemezeid (2-2 darab), és a közepére fúrass egy lyukat. Szerintem minden nagyobb városba, illetve Budapesten minden kerületben találtok olyan kisnyomdát, vagy lézervágós helyet, ahol levágják úgy, hogy meg is várhatod. Én olyan 2,000 forint körül tippelem a 4 kör árát.

Gyertyatalp, vagy faragott faláb, vagy sima rúd darab kell hozzá. A bakelit lemez alá és fölé kell egy-egy plexilap, ezt össze kell csavarozni, majd ráragasztani a talpakra.

Örök darab, gyönyörű! Jordan ötlete és képei, gratulálunk hozzá!

2 Comments

  1. Minden lében 4 kanál
    augusztus 26, 2011 / 11:49 de.

    Szuper ötlet! Van itthon vagy 100 bakelit lemezem, így még szívesen látnék ötleteket a hasznosítására. Plexi lapot hol lehet beszerezni (méretre vágva)?Glória

  2. Névtelen
    július 31, 2012 / 8:02 de.

    Sziasztok! Van, mikor már az ember nagyon szükségszerűnek érzi a lakásfelújítást. A Jövőt teremtünk program olyan családokon segít, akik számára elengedhetetlen újjá építeni otthonaikat, de nincs rá pénzük. Az ismerőseim jelentkeztek, és beválogatták őket az első 5 közé. Remélem, megnyerik, nem kis segítség lenne számukra! https://www.facebook.com/ErsteBankHU/app_337868249627819

Leave a Reply