#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Lakberendező tipp: tapéta + fehér falak + sok szép párna = stílusos otthon

Egy izlésesen berendezett lakást mutatok be Nektek, aminek tanulságait le is vonom. Ha szeretnéd egy kicsit stílusosabbá, hangulatosabbá tenni saját lakásodat és ez a lakás bejön neked, akkor ha a következő lépéseket megteszed, elindulhatsz az úton.
Íme egy "gyors" receptúra:
Elsőre próbálj megszabadulni a felesleges dolgaidtól, egy hétvégi szelektálással egybekötött rendrakás máris sokat segít. Következő lépésként meg kell szabadulj a pasztell sárga, pasztell barackvirág és pasztell zöld színű falaktól, amik a 90-es években hódítottak. Ez ma egyáltalán nem menő.
Utána egy tapéta boltban el kell tölts néhány órát: de ez nem lehet a Diego, a Kika, vagy semmilyen barkácsáruház tapétarészlege, hanem kizárólag márkás tapétákat áruló üzletek, például: Bambuszmánia, Dekorclassic, vagy Hephaistos. Itt 20-30 ezer forintos tekercsáron vannak ugyan a tapéták, de egy egész lakásba elegendő akár 1-2 különleges tekercs. Utána jöhet a falfestés, mindenhol fehérre, esetleg halvány bézs, halvány- vagy erősebb szürke mehet egy-egy falra. Ezután felragaszthatjátok a különleges tapétát a kiválasztott falszakaszra. 1 tekercs 5 nm-re elegendő általában. A tapétához illő merész színű kiegészítőket (türkisz, magenta, piros) is becsempészhetsz.
Végül a szépséges párnákat kell megvásárolni, vagy megvenni, és elhelyezni a lakásban.

Szerintem ezen recept alapján készült ez a lakás is, szóval akinek tetszik, elkezdheti megtervezni a kifőzést!


lakberendezési képek forrása
SHARE:

10 megjegyzés

 1. Pont ezt a "receptet" gondoltam ki a hálószobánkba. Jaj, de beletrafáltál a pasztell falakkal, nálunk is olyanok vannak még, pedig a régi tulaj nem sokkal az érkezésünk előtt festetett (és állítólag újított fel mást is, csak ez nem látszik sehol...).

  VálaszTörlés
 2. A 3. képen a szőnyeghez esetleg vmi ötlet,hogy hogyan készül?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. a harmadik kepen lathato szonyeg nemezelt gyapju golyokbol keszult..a bolti ara csillagi, de elofordulhat, hogy sk is el lehet kesziteni...

   Törlés
  2. a szonyeg pici nemezelt gyapjugolyokbol keszul, a bolti ara csillagos eget eri el...de szerintem sk modon is me lehet csinalni...hajra!

   Törlés
 3. Igen, engem is a kerek a szőnyeg fogott meg...
  Sztem a fonott, majd csigavonalban összevarrt rongyszőnyeghez hasonlít a legjobban,
  épp egy hasonlót kezdtem el, csak én szorosan fontam össze a felcsíkozott anyagokat mindig mind3 szál különböző színű, és nem a fonat szélét varrom össze fektetve, hanem egymásra csavarva, tehát a fonatokat élére állítva, végig a közepén varrva... Így lesz olyan pepita jellegű, mintha színes pöttyökből állna... Bár ennyire nem lesz vastag a szőnyeg...

  VálaszTörlés
 4. A 3. képen a szőnyeg neve: pinocchio rug, ha rákeresel... egy helyen találtam készítést, pici "gyapjú" golyókból varrja össze, amiket nemtudom honnan lehet beszerezni...és eléggé hosszadalmas munka :) Itt az oldal : http://feelingfuzzy.blogspot.com/2011/08/making-felt-ball-rug-slowly.html

  VálaszTörlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 7. Egyik mmegoldas sem tetszik. ..

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig