#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Megint egy kis újrahasznosítás: a bébiételes üveg új élete

Mindig is nagyon tetszettek a mágneses fűszertartók, tudjátok azok a kis kerek fém dobozkák! Kis konyhában különösen praktikus, mert a hűtőszekrény amúgy kihasználatlan felületét benépesíthetik. Egy gond van csak velük, hogy elég drágák, 3 darab ára olyan 1500-1900.-Ft. körül mozog. Lauren ennek a jó ötletnek az olcsó, és környezetbarát megoldását találta ki! 

Bébiételes üvegeket először kidekorált egy kis scrapbook papírral, feliratozta szépen a feneküket, majd egyszerűen ragasztópisztollyal felragasztott mágneseket a kupakokra. Kész is ez a gyönyörű, újrahasznosított fűszertartó!
bébiételes üveg újrahasznosítási ötletének forrása
SHARE:

19 megjegyzés

 1. Én is bébiételes üvegeket fogtam be fűszertartónak! :) Csak nekem a polcon sorakoznak. Nem lenne nehéz átalakítani erre a megoldásra.

  VálaszTörlés
 2. Csak az a baj velük, hogy törékenyek, hisz üvegből vannak. Márpedig ahol bébiételes üvegek vannak szép számban, ott valószínűleg kicsi gyerek/ek is van/nak. Vagy akkor magas hűtőszekrény kell, és csak a felső részére rakható ilyesmi.... :) De jópofa nagyon!

  VálaszTörlés
 3. Ez állati jó ötlet! Végre, tudom, mit csinálok a kisüvegeimből! De azt a karikát, amibe beleírta a fűszer nevét, hogy csinálta? Annyira jól néz ki, de ezt magamtól nem tudom kitalálni. Az is scrapbook papír? :) bocsi az ügyetlenségemért...

  VálaszTörlés
 4. Én is bébiételes üvegből csináltam fűszertartót. Régi piros pólóból vágtam ki köröket, azt ragasztottam a tetejére, és fehér masnival körbekötöttem. Úgy néz ki, mint nagyanyáink befőttesüvegei, nagyon szépek.

  VálaszTörlés
 5. Nem feltétlen kell bébiételes üveg, főleg, ha ilyen drága. Én az Intersparban szoktam venni sűrített paradicsomot, ami ugyanilyen pici, formás üvegben van. Pontosan nem emlékszem az árára, de 3 db biztos nem kerül 1500 Ft-ba. Szerintem az újrahasznosításra még gondolhattak is a gyártók, mert az oldaláról tökéletesen, nyom nélkül le lehet áztatni a címkét (ellentétben a hosszúkás olivabogyós üveggel, aminek a formájába teljesen beleszerettem, de megküzdök azért, hogy lejöjjön a címke). Nekem is van már egy csomó ilyen sűrített paradicsomos kisüvegem - és ez lesz belőle! Az ötletért ezer köszönet! Imádom a blogodat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem a bébi ételből kerül 3 db 1500-1900 Ft-ba, hanem az "eredeti" mágneses fűszertartóból!

   Törlés
 6. Én azon gondolkodom, hogy a megtöltött üvegekből hogy nem folyik ki a fűszer így fektetve?

  VálaszTörlés
 7. Tényleg nagyon jópofa, csak azt írja meg valaki legyen szíves, hol lehet ilyen erős mágnest kapni! Amelyik elbírja az üveget, meg a "töltetet" benne?! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez engem is érdekelne. Még a kisebb hűtőmágnesek is leesnek nyitogatás közben....

   Törlés
 8. Szerintem leveszed,kinyitod,használod,majd visszarakod...
  Nekem még az jutott eszembe,hogy nemcsak a hűtőre,hanem a tűzhely felnyitható részére is lehet rakni őket.ott tuti nem veszik le a kisebb gyerekek.

  VálaszTörlés
 9. Az a baj, hogy ha vízszintesen vannak az üvegek, akkor nem sok minden fér bele, mert mire visszacsavarnád kijön belőle a fűszer, illetve kisgyerekeknek elég elérni a hűtőajtót és kivágni, úgy is összetörik :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem vízszintesen kell visszacsavarni. Hisz leveszed mindenestől azután állítva kupak lecsavar majd vissza csavar és mehet a helyére a mágnessel.

   Törlés
 10. de még mindig nem tudom,hol lehet ilyen mágnesre szert tenni! ?

  VálaszTörlés
 11. szóval hol lehet ilyen mágnest szerezni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bármelyik hobby-kellék szaküzletben, de szerintem nagyobb írószer üzletekben is tartanak. És nem is olyan borzasztó drága.

   Törlés
 12. Mágneses késtartó a falra, és nem kell a mágnest ráragasztani a tetőre. Vagy kerek mágnesek a hűtőre, amihez a tető jó esetben vonzódik. :-)

  VálaszTörlés
 13. És melyik az a bébiétel, amelyik vissza is záródik rendesen?
  Mert nekem egyik sem... Rá is van írva a kupakjukra, hogy ha levegő van alatta, akkor ne is vedd meg.

  VálaszTörlés
 14. Na igen, nekem sem visszazárhatóak a babakaja üvegeim...

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig