#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

A nappali fókuszpontja: óriás fikusz

Gyönyörűséges ez az óriási szobanövény, igazán tökéletes fókuszpontja lehet sok stílusú nappalinak. Aki jártas a növények között, kérem segítsen ki, sehogy nem tudtam rátalálni a magyar nevére ennek a szépségnek! Angolul "Fiddle Leaf Fig Tree", tehát valamilyen fügefa szobai változata. Beszerzési forrást is küldjetek, ha tudtok, teljesen beleszerettem! Nézzétek ezt a szép képválogatást, amit itt találtam: 
Nektek is tetszett?

Köszönöm a segítséget! Tehát ez egy lantlevelű fikusz!
SHARE:

9 megjegyzés

 1. Szia!

  Szerintem ez a Lantlevelű fikusz (Ficus lyrata) lehet, fává nevelve.
  Tényleg szép, mutatós, szoliter növény :-)))

  Gratulálok a blogodhoz!

  Juli

  VálaszTörlés
 2. Magyarul nem tudom, de a latin nevével is többre mész: ficus lyrata. Arra azért szémíts, hogy ekkora fikust valszeg csak megrendelésre tudsz beszerezni nagyobb virágüzletből, és az ára is nagyobbacska lesz. ;o)
  Üdv, bubi a virágkötő.

  VálaszTörlés
 3. Ilyen fikuszokat általában azoktól az 50-es néniktől lehet kapni, akik már megunták, hogy kerülgetik és lassan nincs elég hely a növénynek. Én pont 2 hete kaptam egyet.
  Nagyon kevés virágboltban van ekkora, és méregdrágán (legalább 18ezer).

  VálaszTörlés
 4. ezeket a nagylevelüeket meg a magasra növöket ki iktattam a lakásból mert elveszik a fényt és plafonig érnek,ha lenne télikertem akkor oda tenném de egy lakásba nem igazán valók de ez csak privát vélemény,nagyon szépek de amikor megnönek egy kis lakásba csak útban vannak!

  VálaszTörlés
 5. ez valóban a lantlevelű fikusz...

  VálaszTörlés
 6. Hát akkor lehet ötvenes nénike vagyok, pedig se nem ötvenes, se nem nénike. A munkahelyemen van egy ennél nagyobb, abból szaporítottam a sajátomat is, ami már k b 190-200 cm. Olyan öt év alatt lett ekkora egy 15 centis dugványból. Ha van időd várni, tudok küldeni dugványt.

  VálaszTörlés
 7. HuJani, de jó lenne! Nagyon örülnék neki! Sehogy sem tudtam látni az emailedet, írnál nekem az anita kukac megaminta.hu-ra? Köszönöm!

  VálaszTörlés
 8. ritkán lehet venni, ilyen fikuszt. nyitott szemmel kell járni olyan közhivatalokban, iskolákban ovódákban stb... ahol vannak nagy dészás növények, és nem restellni kérni egy hajtást a dolgozóktól. :) általában szívesen adnak.:)
  amugy a fikuszok könnyen, gyorsan nőnek pár év alatt ilyen hatalmasra. sok fény, huzatmentes hely és gyakorlatilag nevelsz magadnak egy szobafát. adnék de nekem csak elasticam és benjaminam van.

  VálaszTörlés
 9. Lantlevelű fikusz. A fikuszok viszonylag igénytelen és gyorsan növő fajtája. A huzatot nem szereti, se a túlöntözést.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig