#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Barkács tipp: hogyan tapétázz textillel?


Ha találtál egy jópofa, vagy éppen szépséges anyagot, és egy kis változatosságra vágy a lakásodban, akkor most figyelj! Egy ötletes, könnyen és szaktudás nélkül alkalmazható megoldást mutatok, amit  ráadásul megunás után egy lemosható felületről pikk-pakk nyom nélkül eltávolíthatsz. A How about orange oldalán például az egész ajtót vonták be ezzel a módszerrel, de láttam már olyan megvalósítást is, hogy a textilből egy virág formát vágtak ki, vagy valamilyen állatnak a sziluettjét, és azt "tapétázták" fel az ajtóra.

Az elkészítéshez szükséges: kukorica keményítő (bioboltokban kapható), víz, ecset, és egy éles sniccer.

Forralj fel 9 rész vizet. 1 rész kukorica keményítőt egy kis vízzel keverj el, hogy feloldódjon. Keverd hozzá a forrásban lévő vízhez, majd addig bugyogtasd, míg egy kicsit megvastagszik. Hagyd kihűlni.

Mérd mi az anyagot, és szabd le. Ecseteld át a házi kukorica keményítős tapétaragasztóval az ajtót, majd a textil hátulját is. Helyezd fel, és igazítsd meg, hogy a rácok kisimuljanak. Vágd ki az éles sniccerrel a kilincs helyét.

SHARE:

9 megjegyzés

 1. Annyira szeretem ezt az ikejás anyagot!:)

  VálaszTörlés
 2. naná, h ikeás. a kisfiam szobájában a falra lógattam fel, imádom! ráadásul egy kis könyvespolcot is bevontam vele textilre való ragasztóval, jó lett:)

  VálaszTörlés
 3. klasszikus búzakeményítővel is működik?

  VálaszTörlés
 4. Szerintem nem, mindenhol kukorica keményítővel láttam, és annak van kötőereje.

  VálaszTörlés
 5. Szerintetek konyhaszekrény ajtajaira lehet tenni,úgy hogy azt valóban nyom nélkül el lehessen távolítani?
  Elképzeltem a fehér szekrényajtóimra valami kis rózsás.....
  Nagyon tetszik az ötlet!!!

  VálaszTörlés
 6. én az alábbi módszerrel ragasztottam a laminált könyvespolcra: egy vékony réteg DEKA márkájú (PermSpezial)textilre való szalvétalakk került a polcra, aztán rásimítottam az anyagot, és vastag ecsettel újabb vékony rétegben felvittem rá a szalvétalakkot. Mikor megszáradt domborlakkal átkentem az egészet. egyenletes és szép lett. Az eltávolítás szerintem nyomtalanul lehetetlen, annyira szépen ráfeszült az anyag a polcra, igaz ezen művelet végrehajtása nincs is szándékomban:)

  VálaszTörlés
 7. Szeretném megkérdezni, hogy ez a technika vajon csempére is működik? Köszi! :) Mert nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 8. Ez oké..oké...de a tisztán tartása hogyan történik? Mert egy sima ajtót lemosok és csá. De ezt?...amúgy tetszene..

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig