#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Csináld magad szőnyeg: fonott verzió

Emlékeztek még a pamut pólókból készített szőnyegre? Azt hittem az után nehér lesz hasonlóan ötletes házilag elkészíthető szőnyeg ötletet találnom, szerencsére tévedtem! :) Véleményem szerint, ez a fonásos technikával készített szőnyeg, felveszi a versenyt a pólószőnyeggel. Szerintetek? 


Készítéséhez új, vagy újrahasznosítható pamutvászon szükséges. Egyszínű, mintás, ízlés szerint.

A fent látható módon vágjuk, ha lehet cikk-cakk ollóval  2-3 cm széles csíkokra. Lazán! fonjuk meg őket. Végül tűvel cérnával öltük össze őket, körbe körbe, a kívánt méret eléréséig. Székpárnának is nagyon szép lehet!
kreatív szőnyeg ötlet forrása: moda bake shop

További kreatív szőnyegek inspirációk:

-hatalmas horgolt csipkeszőnyeg
- felhő szőnyeg gyerekszobába
-kedvenc idézeted a szőnyegen
- stencilezett szőnyeg
-szivacsszőnyeg átváltozása

SHARE:

5 megjegyzés

 1. Gyerekkoromban nagymamám összegyűjtötte a tejes zacskókat, majd csíkokra vágta és meghorgolta szőnyegnek. Wc-ben, fürdőben használtuk.

  VálaszTörlés
 2. Gyermekkoromban nagymamám összegyűjtötte a tejes zacskókat. Csíkokra vágta, majd szőnyeget horgolt belőle. Fürdőben ill. wc előtt használtuk.

  VálaszTörlés
 3. Ennek a fonott szönyegnek nagy hagyománya van Amerikában, sőt elég drágák is ha üzletbe veszik, de inkább a család késziti. Damillal varrják össze. Én is a sógornőmtől tanultam meg, készitettem is a fürdőszobába ,wc elé. Kicsit munkás de megéri mert egyedi.

  VálaszTörlés
 4. Én is horgolom a polókból vágott csikokat. Nyár végén mindig van egy csomó napszítta, vagy pecsétes, kinőtt vacak. De gyönyörű szőnyegek lesznek belőlük. Semmit nem dobjunk ki!

  VálaszTörlés
 5. édesanyám a rossz nylon harisnyákból csinált lábtörlőt

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig