Gyerekszoba 13 nm-en: praktikus komplex bútor

Nagyon jó példa a Ciel Architectes gyerekszoba koncepciója és kivitelezett terve arra, hogyan lehet, egy átlagos méretű gyerekszobából a maximum helykihasználást  közepes anyagi ráfordítással elérni. Igényes bútor, olcsó alapanyagokból: OSB lap, és festett MDF lap felhasználásával készült ez a darab. Előnyei az elemes tucat bútorral szemben: egyedi, praktikusabb, jó ízléssel formált, büszke rá a tulajdonosa. Kell ennél több?

Ha kedvet kaptatok, itt találtok még több képet, inspirációt a tervezéshez!

8 Comments

 1. otthonzalában
  szeptember 5, 2011 / 1:44 du.

  Az OSB lappal az a nagy baj, főleg gyerekszobába, hogy baromi egészségtelen. Folyamatosan párolog belőle az ártalmas ragasztó. Bocsánat, hogy ünneprontó voltam… 🙁

 2. Dekormama
  szeptember 5, 2011 / 4:38 du.

  Szerintem ez minden bútorlapos cuccra ugyanúgy igaz, aki teheti nyilván fából csináltassa, én is ezt tudom javasolni! 🙂 Nem vagy ünneprontó, örülök minden hasznos bejegyzésnek! Jó ezekről is beszélni, hogy tudjunk róla… Sajnos súlyos százezrek a különbségek.

 3. Névtelen
  május 9, 2013 / 7:33 du.

  És ha lefested? Lelakkozod? Akkor is?Anna

 4. Névtelen
  július 2, 2014 / 12:55 du.

  Biofesték, méhviasz. Leginkább méhviasz.J.

 5. Névtelen
  július 2, 2014 / 12:57 du.

  Az osb lap kezeletlenül tök rücskös,szálkás felületű.Hogyan lehet abból fiókot csinálni? :ONa meg az ágyneműt ,ruhát stb. nem amortizálja le?

 6. Névtelen
  július 2, 2014 / 5:38 du.

  Sziasztok! Igyekszem szakszeru lenni, leven faipari mernok vagyok. Eu-s eloirasok kotelezik a gyartokat, h az un."utolag lehasado formaldehid" szintje a megengedett ertek alatt maradjon. Igen, ez a hatarertek megegyezik a butorlapokeival, vagyis OSB-re sem rosszabb. A gyerekbarat valasztas: tomorfa (tablasitott lap) valamilyen termeszetes vagy vizes bazisu feluletkezelessel. Persze akkor mar kevesbe jo az arfekves .Ez a megoldas, ahogy irjatok is, az OBS kedvezotlenebb feluleti kialakitasa miatt nem tetszik nekem. Design ide vagy oda, az osb nem veletlenul epitoipari alapanyag, nem butoripari.

 7. Piros
  július 5, 2014 / 11:41 du.

  Ciki, ha saját oldalad cenzúrázod. Az én hozzászólásom nem jelent meg. Pedig csak az osb lapról írtam. Az autómata: hozzászólásodat ellenőrzés után közze tesszük.

 8. Anita Csorba
  július 7, 2014 / 11:05 de.

  Kedves Piros! Nem szoktam cenzúrázni, csak az ízléstelen dolgokat, viszont van olyanom, hogy spamszűrő, és az magától szelektál, néha valós hozzászólásokat is. Sajnálom, ha rosszul érintett! Anita

Leave a Reply