#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Kedves kis túlzással: vertikális kert

Néha kell egy kis túlzás, csak olyan jólesően... Szóval így könnyedén elkészíthetitek a saját függőleges kerteteket! Nem kell más hozzá, mint egy ilyen 1-2 ezer forintos zsebes tároló!

Meg természetesen növények... lehetnek mondjuk fűszernövények, hm? :) Az elkészítésnél az fontos szempont, hogy dupla kaspóban legyenek, egy áteresztősben, és egy nem áteresztősben. Persze lehet mindegyik sima műanyag, hiszen úgysem látszik, de lényeg, ha locsoljuk, ne engedje ki a vizet, mert elszínezi a zsebeinket.
kreatív kerti ötlet forrása

SHARE:

7 megjegyzés

 1. Ha csak simán műanyag zacskóba van ültetve, lehet az is megtartja a vizet. Viszont nagyon izgalmas foltok jönnének létre, ha direkt a zsebbe lenne ültetve a növény. :)

  VálaszTörlés
 2. Hol lehet venni, ilyen 1-2 ezer forintos zsebes tárolót?

  VálaszTörlés
 3. Erre a mintára könnyen készíthető pet palackokból is: a tetejét levágom, fúrok bele egy lyukat, kis akasztót bele, egy lécbe 10 centinként egy kampót szúrok bele és arra akasztom, akár több emeletet is megcsinálhatok. Igazából még pénzbe sem kerül.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tetszik az ötleted... :) Köszönjük, hogy megosztottad! :)

   Törlés
  2. Ez az ötlet nekem tetszik, azsákostól ockodok a foltok és amiatt, hogy nincs elég hely a növényeknek. Ez tetszik... :) Köszi, hogy megosztottad... :)

   Törlés
 4. Kár, hogy a felesleges víz nem tud elfolyni. Így sanszosan berohadnak a növények egy-egy esősebb időszakban.

  VálaszTörlés
 5. Én ezt időjárásálló szövetből készítem el, nagyobb űrtartalmú zsebekkel, tehát nagyobb gyökerű növények is beleférnek, ki lehet tenni a szabadba, kimondottan a kerítésre találtam ki, ráakaszthatós, amikor eső van, vagy locsolsz, a szövet magába szív valamennyi vizet, a felesleget pedig elengedi, tehát nagy eső, és nagy szárazság sem árt neki. A szárazság, és a szél együttes megléte esetén érdemes naponta locsolni, de nem kell minden zsebet, csak szemből meg fröcskölni kissé.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig