#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Lakberendezés stílusosan: trükkös polcok

Te melyiket választanád sorozatomban most különleges polcokat mutatok be. Polcok minden lakásban vannak, ugye? Stílusos polcok kevés lakásban vannak, ugye? Kerestem pár ötletet, amivel változtathatunk ezen! Te melyikre cserélnéd le meglévő polcrendszeredet?


1, polc térelválasztóként: ez a polcos elem nagyon hasonlit az ikea expedit-jére, lehet az is, csak a középső 6 fachot nem szerelték be. Jó ötlet, remek térválasztó lesz belőle, sok pakoló felülettel. A falhoz mindenképpen rögzíteni kell felborulás ellen!

2, polc képként: 4 egyszerűnek mondható polcos elem, ilyenformán felszerelve, és izlésesen berendezve kellemes fókuszpontja is lehet a nappalinak, vagy dolgozószobának. Ennél tovább is mehetünk: ha nem sokmindent tervezünk belepakolni, a hátsó falára ragaszthatunk tapétát, vagy mintás textilt.

3, ritmikus polcrendszer: ha sok könyvünk van, és szeretnénk egy kicsit modernizálni a polcrendszer megjelenését, rendezhetjük a könyveinket szín szerint. Ha meg akarjuk tartani a sorrendet, akkor ez a lehetőség is előttünk áll: váltakozva állítsuk, illetve feketessük csoportosan a könyveinket, ezzel egy különleges ritmikát adva nekik.

4, tolóajtós polcrendszer: ha a zsúfoltság érzet csökkentésére vágyunk, jó megoldás lehet egy tolóajtó felszerelése. Ez ügyesen el is rejtheti akár a tv-nket is, ha szeretnénk.

5, bemutató polcok: ez egy újfajta polcos megközelítés: ha kevés könyvünk van, de azt szeretnék galéria szerűen elrendezni. Magazinoknak is jó megoldás, illetve gyerekszobába is jól alkalmazható.

6, alacsony térelválasztó: ez is szuper ötlet, jól átlátható, bemutatófelületet. Kis térben is alkalmazható, de csak és kizárólag olyanoknak javaslom, akik meg tudják állni, hogy nem pakolnak a tetejére!

SHARE:

4 megjegyzés

 1. Az első szerintem konkrétan egy Expedit, viszont nem a sima, hanem a tévés. :) A hátlapot és a tévés rész alatti vízszintes osztópolcot hagyták ki belőle.
  http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70103090

  Én a rendes, 5x5-ös fehéret használom térelválasztónak, nincs rögzítve a falon, tele van könyvvel, ember legyen a talpán, aki feldönti. :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem az 1. és a 6. polc tetszik a legjobban. Bár nagyon remélem, hogy itt sem azt értjük a térelválasztás alatt, hogy végeredményében akkor 2 helyiségünk lesz..
  És az 1. polcnál a színek is nagyon szépek. :)

  VálaszTörlés
 3. Sorcha, én funkcióelkülönítésre használom a térelválasztót - a "munka" részét választottam le a szobának a "pihenés" résztől. Nem külön helyiség természetesen, inkább csak egy kis mentális emlékeztető, hogy "ki itt belépsz, dolgozni fogsz". :))

  VálaszTörlés
 4. A szobámat egy térelválasztó polc választja el a hugométól és nagyon jó :D

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig