#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Pixeles fal - Van Gogh-ot vagy esetleg absztrakt képet parancsolsz?

A különleges falak címke alatt már nagyon sok otthon megvalósítható falfestési, illetve dekorációs ötletet találsz. A két nagy favoritom ezekből a keresztszemes falfestés, illetve a számszerinti kifestős falfestés. A kedvenceim táborához most csatlakozik ez a pixeles falfestés is.A norvég design stúdió ötlete fantasztikus,  és természetesen megrendelésre legyártja a kiválasztott Van Gogh, vagy bármilyen festmény pixeles verzióját, kis panelekből. Ha magunk szeretnénk elkészíteni, akkor ezt falfestéssel, türelemmel, mi is megtehetjük. Először is válasszuk ki a megfelelő festményt, és photoshop segítségével pixelesítsük. Mérjük ki, és ceruzával halványan szerkesszük fel a négyzethálót. Festőszalaggal egy oszlopnak a szélét ragasszuk le.majd minden második négyzetet keresztben is leválaszthatunk, ha nem bízunk annyira a kezünkben. És kezdődhet a festés. Előre kikevert akril festéket jól lehet alkalmazni a falon, nagy is a színválaszték belőlük, ám arra számítsunk, hogy ha megunjuk, az eltávolítás nem lesz annyira egyszerű. Ezért ha lehetőségünk van, vagy dolgozzunk valamilyen kép alapra, vagy egyszínű tapétát ragasszunk fel a befestendő felületre.

Irodai felhasználásra, vagy egy kamasz szobájába is el tudom képzelni ezt az absztrakt pixeles falat, ami nem festéssel készült!

 Szerintem ki nem találtátok volna, hogy Post-it jegyzettömbből pixelezték ki a mintát. Lehet rá jegyzeteket írni, lehet letépni, cserélgetni! Fontos, hogy a falra egy erősebb ragasztóerejű anyaggal rögzítsük, mint maga a post-it, például blue-tackkel, kétoldali ragasztóval, stb. Ezt a kreatív ötletet Duncan Wilson oldalán találtam.

Ha szereted a pixeleket, nézd meg wc papír gurigákból milyen pixelképeket készíthetsz.

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig