Hóemberes ínycsiklandó dekorációk

Nagyon jópofa hóemberes party-ötleteket hoztam Nektek! Csapjunk bele a közepébe, kezdjük az én kedvencemmel, ami lehet a Tietek is, mert nagyon sokan kíváncsiak voltatok rá a facebookon! 🙂

Az eredeti recept szerint ez egy pohár tej, kreatívan tálalva: a tetejére egy mézes puszedlit,vagy kókuszgolyót lehet tenni, vagy bármilyen szívószállal átszúrható fehér golyó alakú sütit. Az orra és a szeme marcipánból készíthető, vagy olvasztott étcsokiból. Köthetünk csak erre az alkalomra kis sálacskákat nekik, vagy egyszerűbbnek találom, ha olcsó polár anyagból vágunk ki nyakmelegítőket nekik. Ha nincs otthon ilyen speciális pohár, gondolkozhattok kiürült joghurtos üvegekben is, vagy még az olivabógyós üvegnek is hasonló formája van. Én biztos forró fehércsoki italt rakok bele, nem tejet, ha már lúd, legyen kövér, nemigaz? 😉 Felnőtteknek az egg-nog ital sem megvetendő ötlet!

Egy másik verzió a hóemberes ital tálalására, ez akár asztali dekoráció is lehet, ital nélkül! Tipp: készítsd el gyerekekkel só-liszt gyurmából!

Ez a virágvázából, vagy bólésüvegből alkalmi hóemberré avanzsált italkínáló, biztosan az érdeklődés központjába kerül, egy családi összejövetelen! Töltsd meg madártejjel, vagy fehércsoki itallal, és kívülről rajzold rá alkoholosfilccel a szemeket, orrot. Tipp: a szemeket és az orrot filcből is kivághatod és bluetackkel rögzítheted. Tetejét szórd meg kakaóporral tálalás előtt!

 

Mézes puszedli díszítési módja fogott meg ezen az inspirációs képen, ételszínezékes filccel díszíthetitek!Ha szükségetek van egy jó mézes puszedli receptre, szóljatok, van egy szuper finom és könnyű a tarsolyomban!

ötletek forrása: bhg.com

További téli dekorációs ötletek:

4 kézenfekvő karácsonyi dekoráció

Karácsony hófehérben

Jeges kerti dekorációk

még több karácsonyi dekorációs ötlet

6 Comments

 1. Aranka
  október 27, 2011 / 5:48 du.

  A pohár tejből hóember nagyon jó ötlet, biztos kipróbálom a gyerekeknél.

 2. Boglárka
  október 28, 2011 / 6:51 de.

  Nagyon szuperek az ötletek! Nekem az jutott eszembe, hogy a nagy-hóember-váza díszítésénél a blue-tack nem biztos, hogy jó ötlet, mert ahogy fogy ki az ital, látszani fog a "másik oldalról" és az csúnya. Esetleg matricafestékkel próbálkoznék, azzal a fajtával, amit aztán le lehet húzni 🙂

 3. Fanni
  október 28, 2011 / 8:41 du.

  En kerem a mezes puszedli receptet!:)

 4. Mackaj
  október 29, 2011 / 10:45 du.

  Szia, én is kérem szépen a mézes puszedli receptjét! Köszönöm!

 5. Macsek
  október 30, 2011 / 5:34 de.

  Engem is érdekelne a puszedli-recept! Hóembernek álcázva a gyerkőim oda lennének érte :))

 6. hiperhugi
  október 25, 2012 / 12:35 du.

  engem is érdekelne az a bizonyos puszedli recept!

Leave a Reply