#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Tányér a falon - olcsó trükk a felrakáshoz

Szerintem már sokan gondolkodtatok el ezen a dekorálási lehetőségen, én is inspiráltalak már korábban Titeket e téren. Most is hoztam szék képeket tányérokkal dekorált belső terekről, különböző stílusban és különböző mondanivalóval is jól működnek, tehát nagyon jól egyénre szabhatóak. Igen ám, de egy sima asztali tányért, hogyan tegyünk fel a falra? Ugye van aki elakadt ezen a ponton a megvalósítással? Most megmutatom ezt a trükköt is. Először jöjjenek az inspiráló képek:


A fentiekből látszik, hogy nem csak konyhába, vagy ebédlőbe lehet betervezni, hanem nyugodtan válhat a nappali, vagy a terasz díszévé is. Itt pedig a megoldást látjátok a felakasztásra: egyszerű és ötletes!


Lakberendezési képek forrása, ötlet forrása

További különleges faldekorálási ötletek:
-meghökkentő matrica tapéta
-pixeles faldekoráció
-különleges előszobai fal foggantyúkkal
-tapéta: régi atlasz a falon
-készíts Juju-t a falra!


SHARE:

7 megjegyzés

 1. szia Anita,

  Az Éva Magazin októberi számába készítettem ilyen tányéros anyagot, és nem tudtam spéci tányérakasztót venni hozzá (zsibvásár.hu-n árul valaki, 700 Ft-ért darabját, de két hét a szállítás)
  Sok trükkel próbálkoztam, én végül képakasztót ragasztottam a tányérra, és bár fent volt egy órán keresztül, egy darab egy óra után egyszerűen lepottyant, nem bírta a ragasztó. A fenti felakasztós példa jó bizonyíték arra, hogy nem kell minden ötletet készpénznek venni. A nálunk kapható biztosítótűk olyan gyengék, hogy szerintem kábé fél napot bírnának maximum a súly okozta deformálódás nélkül.
  Én nem tennék fel erre tányért, legalábbis nem értékeset ;-)

  VálaszTörlés
 2. Én ezt működőképesnek találom, szerintem csak ragasztó kérdése, a megfelelőt kell kiválasztani. Biztosítótűből pedig vannak jófélék, csak nem kínait kell venni. De azért fogok tenni egy próbát, hogy teszteljem...

  VálaszTörlés
 3. Nagyon sok múlik a ragasztón. Nem nedvszívó felületre való kontakt ragasztó kell (ezek általában 30-45kg/cm2 teherbírásúak), és sosem fog lejönni. Persze be kell tartani a száradási időt is.Elég sokszor használtunk már ilyen ragasztót különböző felületekre. A biztosítótű azért meredek, inkább egy talpas képakasztó.

  VálaszTörlés
 4. Kedves Károly, köszönöm a szakértő tanácsodat, örülök neki! Igazad van, érdemes beragasztani a kinyíló szárnyát is a biztosítótűnek. A talpas képakasztó is jó ötlet, csak sokkal drágább megoldás, főleg ha sok tányért szeretnénk feltenni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha a spórolás a cél akkor tapadókorongra fűzzünk fel kulcskarikát, és azt ragasszuk fel a tányér aljára. Lényegesen erősebb, mint a biztosítótű, és kb 80 Ft-ból kijön egy akasztó. Ez azért már nem sok egy ilyen fontos funkciót ellátó dologért.

   Törlés
  2. Jó ötlet, köszönöm! Igen, szerintem a sprórolás az elsődleges előnye a tányérakasztóval szemben, ami 1.000.-ft/db áron van kb.

   Törlés
 5. Kedves Anita! Szeretném megkérdezni, hogy ezt a biztostűs dolgot kipróbálta Ön is?Ha igen, akkor mi a ragasztó neve, amivel ezt meg lehet csinálni. A pillanatragasztó ugyanis nem működik. Válaszát előre köszönöm. Kőrösi Andrea

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig