#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Bútor barkács: komód felújítása

Ezek az otthoni bútor felújítási projektek, akkor működnek a legjobban szeritnem, ha eleve van a bitrokodban egy lepukkadt, vagy régi darab. A legfontosabb: NE DOBD KI! Nézegetheted jó pár hétig olyan szemmel, hogy na, mi lesz ebből? Aztán beszerzel csiszolópapírt, és 1-2 flakon sprayfestéket, és jöhet a szombat délutáni átszellemült alkotó folyamat... Persze ha belejösz, akár vásárolni is érdemes :)


komód felújítás

Mielőtt rákukkantasz az akció utáni képre, ha azt mondom királykék bútor lesz ebből, arany fogantyúkkal: elszörnyedsz? Én biztosan felhúztam volna legalább is a szemöldököm. Pedig az eredmény lenyűgöző... Lehet bátran bánni a színekkel, a bútorokon is!

komód felújítás

A következő átalakulás alanya, egy régi és leharcolt könyvespolc. Tegye fel a kezét, akinél kukában végezte volna!:)

komód felújítás
komód felújítás

Ám Amanda fantáziája messzire röpült: bevonta műbőrrel a szerkezetet, és bútorszegecsekkel díszítette. Ez nem semmi! Most az tegye fel a kezét, akinek ez nem kéne! :)) Itt lépésről lépésre lekövethetitek, hogyan avanzsált elegáns bőrbevonatos polccá, ez a könyvespolc!


komód felújítás

Az utolsó delikvens egy enyhe szocreál beütésű tv komód. Ezt vidám színekkel dobták fel. A korpusz eredeti színét meghagyták, ezzel egy kis játékos régies hangulatot teremtettek.

komód felújítás

A komód fölött lógó képre is felhívnám a figyelmeteket, bár éles szemű, már képzett inspirált olvasók :) biztosan észrevették! Én már tudom is, hogyan készíteném el!

További bútor felújítási ötletek:
-a 10 legjobb játékkonyha (otthoni bútorok átalakításából)
-fess térbeli mintát a komódra
-dekupázsolj madárkát a fiókos szekrényedre
-barna székből vidámat
-ikea hack- elegáns tálalószekrény
SHARE:

7 megjegyzés

 1. A polc nagyon tetszik, de valódi bőrt használt a csaj, el sem tudom képzelni mennyibe kerülhetett.

  VálaszTörlés
 2. Az első kettő gyönyörű! A harmadik az én ízlésemnek már "túl modern", de az is jól mutathat egy szép, modern, színes lakásban :)

  VálaszTörlés
 3. Nálam a könyvespolc a befutó! Zseniális ötlet a kárpitszeges díszítés. :o) Meg hát könyvespolcból sose elég. :o)

  VálaszTörlés
 4. Szóval az első lépés a csiszolópapír. Rendben.
  Már régóta nézegetem az előszobaszekrénykéinket,amiket spórolás miatt még nem dobtunk ki hála Istennek. Csiszolópapír és festés.
  KÖSZI!!!!!!♥

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jó ötletek, köszönöm!

  VálaszTörlés
 6. Ma, a műanyagok, ál-fafelületek világában én sajnálnám azt a szép, feltehetőleg valódi fafurnér felületű komódot , polcot, stb. befesteni.
  A lábak, fogantyúk lecserélésével, a felület csiszolásával és matt lakk-kezeléssel mai térbe is beilleszthetők, és értéket sugároznak.
  Úgyhogy, ha valaki pl. art-deco vagy korai modern fabútort készül "mázolni", írjon, mert esetleg megvenném. Festésre pedig alkalmasak a későbbi forgácslap, mdf stb. anyagú értéktelen laminált dolgok is.

  VálaszTörlés
 7. Nem kioktatásnak szánom, de..... :
  Ha az eredeti bútorok valódi fa- vagy fafurnér felületűek voltak, akkor én nagyon sajnáltam volna befesteni őket. Ma, amikor a legtöbb fának kinéző bútor, műfa alapú és laminált (műanyag fólia) bevonatú, a szememben egyre nagyobb érték a valódi fa.
  Persze, legtöbb esetben eredeti állapotban ósdinak tűnnek, és nem tehetők be egy mai lakásba.
  A lábak, fogantyúk lecserélésével, a felület felfrissítésével , a megsárgult lakk eltüntetésével viszont egészen maivá tehetők, és egy értékes színfoltja lehet akár egy minimalista térnek is.
  Úgyhogy, ha valaki pl. igazi art deco, vagy korai modern bútor "mázolására" készül, előtte írjon, mert esetleg megvenném.
  Festésre pedig alkalmasak a későbbi, "műanyag" bútorok is.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig