#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Kreatív hobby ötlet: váza, mécsestartó, dekorüveg készítése

A címben szereplő tárgyakat készíthetitek el ezzel a technológiával! Ez esetben a ragasztó pisztoly lesz a rajzeszköz, és a kíválasztott üvegtárgy a rajzlap. Engedjük el a fantáziánkat! Hópihétől kezdve, neveket, idézeteket, bármilyen ismétlődő motívumot "felrajzolhatunk" a ragasztópisztollyal! Keressünk akár az interneten mintát, fekete-fehér nyomtatóval nyomtassuk ki. Minta keresésre a legjobb módszer, ha beírjuk a Google-be a kívánt formát/mintát, majd átkapcsolunk a felső sávban a Képekre, és a bal oldali menűből kiválasztjuk a Clipart feliratot, így csak a vonalas mintákat adja ki nekünk! 

kreatív váza ötlet

A mintát vagy belülről az üveghez simítjuk, vagy a ceruzás módszerrel átvisszük a felületre. A ceruzás módszer sokszor jól jön: puha grafit ceruzával jó vastagon színezzük ki a mintás papír hátoldalát, majd tegyük a felületre, és egy hegyes, kemény tollal rajzoljuk át a mintát. Így a grafit lenyomata ott marad a festendő felületen.
Végül jöhet a spray-festés. tetszőleges színű festékkel vékonyan fújjuk le, várjunk, míg megszárad, és ismételjük meg a műveletet. Vigyázzatok, egyszerre csak kevés festéket fújatok, különben megfolyik!
További váza és mécsestartó ötletek:

-Készíts mécsestartót lufi segítségével!
-Dekoráld az üveget fürdősóval!
-Régi kötött pulcsit a mécsestartóra!
-Virágok az asztalon: ötletes elrendezések
-Húzz harisnyát bödönödre!


SHARE:

2 megjegyzés

Blogger Template by pipdig