Kreatív ötlet: színátmenetes üvegek

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a szép formájú üvegeket. Van is belőle jó néhány -régi és új egyaránt – a kamrapolcomon. Ezzel a kreatív ötlettel befestve, előbújhatnak a kamrából, és kikerülhetnek egy polcra. A színátmenet különösen mutatóssá teszi őket.

Hozzávalók (egy színsorhoz): keverőtál, egy szín tetszőleges festék, ugyanabból a festékfajtából fehér festék, üvegek.

Az üveg mennyiségétől függően, öntsünk a keverőtálba festéket. Abból öntsük bele az első üvegbe, lötyböljük ki vele az üveget, és öntsük vissza a maradék festéket a tálkába. Tegyünk hozzá egy kicsit a fehér festékből, keverjük el. Folytassuk a folyamatot. Az ötletet itt találtam, szuper 🙂

2 Comments

  1. Altair
    január 19, 2012 / 1:08 du.

    Danny Seo Upcycling könyvében is van pár ötlet szép üvegekre, ebből az egyik legjobb: körbe kell ragasztani spárgával, aztán a belsejébe diffuser olajat kell tölteni (azt náluk sok Dolláros boltban lehet kapni, alkohol, parafin és illóolaj keveréke) és kínai éttermes egyszerű fa evőpálcikákat állítani bele, és illatosítani fogja a szobát.Kis is próbáltam (a spárgához nem volt türelmem), és tényleg illatos lesz a helyiség tőle, pedig a fa át se ázik teljesen.

  2. méraizsuzsi
    február 22, 2012 / 3:57 du.

    Nagyon tetszik! Tudnátok segíteni, hogy milyen festék használható erre a célra, hogy ilyen szép fényesek legyenek?

Leave a Reply