#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Konyhapult betonból: házilag

A beton konyhapult természetesen csak egy a lehetséges verziók közül. Előnye, hogy hőálló, strapabíró, házilag elkészíthető, utólag is felpolírozható, tehát igen tartós darab. Petra összeállított egy szuper cikket a konyhapult típusokról, ha elolvasod, mérlegelhetsz, melyik a számodra legpraktikusabb: fa, laminált, természetes kő, laminam, akril, vagy a beton. Amerikai blogokon szinte divat hullámként söpört végig a beton konyhapult készítése, egyet most bemutatok nektek, Kelly blogjából. Ha kedvet kaptok a gyártáshoz, érdemes még előtte kicsit szörfözni a neten ebben a témában.

Kelly's blog has a very detailed step-by-step description on home made concrete kithcen counter top. Check it out here!

Először is lemérte, milyen széles pultokra lesz szüksége. 6,5 cm-es vastagságban készítette el. Ha megvannak a méretek, egy gyors térfogat kalkulációval  meg kell állapítani, mennyi betonra lesz szükségünk. Lapszabászatban le kell vágatni a megfelelő elemeket fehér bútorlapból, és el kell készíteni az öntődobozokat. A csavarozás után, szilikon tömítővel kell kihúzni az illesztéseket, ahhoz, hogy szép éleket kapjunk.

Szilárdságnövelésnek bele kell helyezni valamilyen gyenge vasalást, itt egy sűrű szövésű tyúkketrec hálót választottak. A képen nem látszik (éppen a méretet próbálták), de a hálót akkor kell belehelyezni, amikor már 1-2 cm rétegben be van öntve a beton.


Kis szemcseméretű betonból egy jó szilárdságú betont keverünk, használhatunk zsákos betont is.


Ha kész, önthetjük is a formába, 3-4 adagban, rétegenként ütögessük ki belőle a levegőbuborékokat, és a hálót ne felejtsük le berakni.


Vízszintezővel simítsuk egyenesre. Várjunk körülbelül 1-2 hetet (időjárástól függően), mielőtt kiszedjük a formából (Az első pár napon kicsit meg is locsolhatjuk). Kiszedés után, még érdemes várni, hogy teljesen megkössön, hivatalosan ez az idő 28 nap.A felületét csiszológéppel fel kell polírozni, hogy ilyen selymes hatása legyen. Végül le kell kezelni a betont valamilyen zsírtaszító szerrel.

A végeredmény szerintem kifejezetten inspiráló.

További konyhai ötletek:
-10 különleges egyedi konyha
-konyhai hátfal RAKLAPból! Szuper!!!
-5 tuti konyhai tárolási trükk, amikre eddig nem gondoltál
-konyhaszigetek
-TAPÉTÁT a konyhába!
SHARE:

5 megjegyzés

 1. Már csak az érdekelne, még is milyen fajta féle csiszolóval és technikával kell a betont polírozni. Mert mint tudjuk, polírozni polírozóval szokás, nem csiszolóval, viszont az én polír készletemben semmi sincs, amit a beton ne kapna szét egyből.

  VálaszTörlés
 2. kedves névtelen,a betonhoz mindenképp valamilyen gyémánt csiszoló és polírozó kell,mert minden mást szétkap.

  VálaszTörlés
 3. vizes csiszoló/polírozó, mint amivel a sírkövesek dolgoznak.
  Csak ez drága. Azért kell a víz, mert a gyémánntárcsa igényli.

  Lehetséges alternatíva a vizes polírozóhoz:
  http://www.toolbarn.com/alpha-wbckit.html

  VálaszTörlés
 4. Sok kérdésre kaphattok választ webáruházunkban, és megtudhatjátok, hogy a legkönnyebb megépítenetek Saját betonpultotokat.
  Üdvözlettel
  Betonpult Saját Kezűleg csapata
  www.betonpult.hu

  VálaszTörlés
 5. vannak azert verziok. bar az alap leiras megfelelo . lehet pl 2 nap alatt is ilyen pultod.. megfelelo anyagok hasznalataval. a csiszoloszerszamok pedig csakis mehsesjes szaraz vagy vizes szerszamok legyenek.. ha jot akarsz :) - http://www.csiszologepberles.hu - oldalon berelhetsz is es segitenek is vagy a facebookon betonndesign csoportban is van par otlet.. udv. ( A . http://www.betoncsiszolo.hu )

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig