#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Barkács ötlet: mini konyhakert az erkélyen

A múlt héten szó volt a guszta veteményes kertekről. Ezt a gondolatot továbbfejlesztve, a következő projekten inspirálódva nem csak nagy kertben lehet konyhakertet kialakítani, hanem egy kis kertrészen, vagy akár egy nagyobb teraszon is. Az ötlet megvalósításához a növényeken kívül szükséged lesz néhány fa deszkára, egy régi ajtóra, takarófóliára, és termőföldre.

This is a DIY small kitchen garden, suitable for a terrace as well. (via)
További kreatív kert ötleteket is találsz nálam:

-otthon elkészíthető madáretetőt
- függőleges kert házilag
-kövirózsa koszorú
-pet palack újrahasznosítása
-a 10 legkedveltebb facebook kép között is találsz nagyszerű kerti ötleteket


SHARE:

4 megjegyzés

 1. Hát ez nem egy szokványos erkélyre való, főleg nem mondjuk panelházba.

  VálaszTörlés
 2. Jópofa, de szerintem ebben nem nagyon maradna meg semmi.
  Az ágyáskészítés egyik alaptörvénye, hogy csak kezeletlen vagy természetes olajjal kezelt keretbe lehet ültetni. A másik az, hogy úgy kell elkészíteni az ágyáskeretet, hogy a felesleges víz szabadon távozhasson belőle.
  Ha ez faajtó, akkor úgy összedagad, hogy pang majd benne a víz, arról nem is beszélve, hogy a felázás miatti festékleválásból származó káros anyagokat felszívja a növény. Ha meg pozdorja, abban meg még ragasztó is van...
  Akkor inkább egy kiselejtezett, lecsiszolt, néhány helyen átfúrt és fejre fordított faasztal, mint ez az ajtó.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedeves korall,
   Angolul nem tudsz vagy a cikket nem olvastad el?
   "We did choose to line our box with plastic sheeting. This step was to help prevent the water from eventually rotting the door. We figured we could also have painted the inside with roofers tar. For our water drainage hole, we left the hold open where the door mechanism would usually go and covered it with a fine mesh and removed the plastic in this area.
   Update: Thanks to your comments, yes more holes can be drilled for drainage as well as lining the planters from the wood. "

   Törlés
 3. Én a képen úgy látom, hogy kibélelték fóliával. Az elgondolás nem rossz, de én inkább a nagy, szögletes cserepeket preferálom.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig