#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Mini terrárium: csináld magad otthoni tárgyakból

Az otthoni tárgyakból elkészíthető, lakás szépítő megoldások az egyik legkedveltebb témaköröm. Most is ebből hoztam egyet Nektek. Készíts házilag mini terráriumot, majdnem ingyen.

This is a cheap DIY project, to build a mini terrarium at home, using kitchen utensils. via


Hozzávalók: tányér, régi váza, mohás kő (vagy moha virágkereskedésből és kő), kis termőföld, kis gyökérzetű növények, vízpermet.


Alulra pakold be a földet, majd jöhetnek a növények, és rá a kövek. Permetezd meg kis vízzel. Ahogy rákerül az üvegbúra (vagyis a váza fejjel lefelé), elvileg önfenntartóak ezek a mini terráriumok, de azért figyeld őket, és időnként permetezd meg kis vízzel.

 
SHARE:

6 megjegyzés

 1. Hmm, erdekes otlet!

  Tibs
  shoptravelfood.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. ....de honnan kapnak levegőt...? nem értem :(

  VálaszTörlés
 3. ...de honnan kap levegőt? nem értem :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt most te komolyan kérdezted???.....

   Törlés
 4. Mivel korlátozott a helyük, szerintem ezek a növények elég lassan fognak nőni. Fordítva működnek, mint mi, ők szén-dioxidot vesznek fel, abból állítják elő a szerves anyagaikat és oxigént (meg egy kevés széndioxidot) adnak le. Ez mind benne marad a burában és elég hosszú időre elég. Ha permetezéskor egy kicsit levegőre kerülnek, megint lesz a burában elég széndioxid és kész is.

  A magas páratartalomra viszont nagyobb szükségük van, mint a friss levegőre. Kell még egy kis fény, de nem tűző nap és nagyon szépek lesznek :)

  VálaszTörlés
 5. Megmarad a növény, és nő is benne szépen. Mohát hülyeség virágkereskedésben venni, mert a legtöbb kertben, de akár régi betonokon, vagy bárhol ingyen fellelhető. Érdekes mohákat, kisebb jól tűrő növényeket nem természetvédelmi területen erdőkben is fellelhető.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig