Mini terrárium: csináld magad otthoni tárgyakból

Az otthoni tárgyakból elkészíthető, lakás szépítő megoldások az egyik legkedveltebb témaköröm. Most is ebből hoztam egyet Nektek. Készíts házilag mini terráriumot, majdnem ingyen.

This is a cheap DIY project, to build a mini terrarium at home, using kitchen utensils. via

Hozzávalók: tányér, régi váza, mohás kő (vagy moha virágkereskedésből és kő), kis termőföld, kis gyökérzetű növények, vízpermet.

Alulra pakold be a földet, majd jöhetnek a növények, és rá a kövek. Permetezd meg kis vízzel. Ahogy rákerül az üvegbúra (vagyis a váza fejjel lefelé), elvileg önfenntartóak ezek a mini terráriumok, de azért figyeld őket, és időnként permetezd meg kis vízzel.

 

Sok sikert! forrás

További kreatív kert ötletek:

Gyönyörű veteményes kert!

kert inspirációk és diy ötletek
-otthon elkészíthető madáretetőt
függőleges kert házilag
kövirózsa koszorú
-pet palack újrahasznosítása

6 Comments

 1. Tibs
  március 22, 2012 / 3:43 du.

  Hmm, erdekes otlet!Tibsshoptravelfood.blogspot.com

 2. Kardalus Judit
  március 23, 2012 / 11:54 de.

  ….de honnan kapnak levegőt…? nem értem 🙁

 3. Kardalus Judit
  március 23, 2012 / 11:55 de.

  …de honnan kap levegőt? nem értem 🙁

  • Zui
   február 21, 2013 / 5:26 du.

   Ezt most te komolyan kérdezted???…..

 4. Névtelen
  augusztus 23, 2012 / 11:16 de.

  Mivel korlátozott a helyük, szerintem ezek a növények elég lassan fognak nőni. Fordítva működnek, mint mi, ők szén-dioxidot vesznek fel, abból állítják elő a szerves anyagaikat és oxigént (meg egy kevés széndioxidot) adnak le. Ez mind benne marad a burában és elég hosszú időre elég. Ha permetezéskor egy kicsit levegőre kerülnek, megint lesz a burában elég széndioxid és kész is.A magas páratartalomra viszont nagyobb szükségük van, mint a friss levegőre. Kell még egy kis fény, de nem tűző nap és nagyon szépek lesznek 🙂

 5. automaton_aliza
  május 25, 2014 / 8:00 du.

  Megmarad a növény, és nő is benne szépen. Mohát hülyeség virágkereskedésben venni, mert a legtöbb kertben, de akár régi betonokon, vagy bárhol ingyen fellelhető. Érdekes mohákat, kisebb jól tűrő növényeket nem természetvédelmi területen erdőkben is fellelhető.

Leave a Reply