Construma 2012 Otthondesign kiállítás részlege

A múltkori lakberendezési kiállítások után (Lakáskultúra élőben 2012, és Lakástrend 2012) nem voltak nagy elvárásaim evvel a kiállítással kapcsolatban. Így legalább kellemesen csalódhattam, ez a kiállítás nyújtotta számomra a három közül a legtöbb izgalmat és érdekességet.

In Hungary there is an exhibition for those, who are interested in renovation, building, or interior design. I visited this exhibition, but naturally I prefer Isaloni Milano 2012… maybe next year?  🙂

A Zalakerámia 2012-es kollekciója és standja sok újdonságot tartogatott, lecserélték/lecserélhették az unalmas márványmintát, mert a vásárlók végre túljutottak ezen a régi beidegződésen. Visszafogott mintákból rengeteg féle volt, vagány designt kevésbé láttam.  

Az Italceramica hozta az olasz vagányságot, gyönyörű shabby stílusú, vagy éppen fémesen csillogó struktúrált greslapjai elképesztően jól néztek ki.

Az Elter Lámpaház a Lengyelországból importált különleges design-lámpa másolatai meglepően jó áron kínálta. Az egyik nagy kedvencem, a képen látható Neurono fantázianevű buborék csillár volt.

Egy magyar fiatalokból összeállt vállakozást is érdekesnek találtam, a Verrocchio nevű csapat, gyönyörű minőségben nyomtat különleges grafikákat edzett üveglapokra. Elsősorban álomszép beltéri ajtókat gyártanak belőle.

Volt egy szekciója a hazai bútortervezőknek is, kiállítottak neves tervezők, köztük a Hannabi, Pos1t1on Kollektíva, Adamlamp, Ssilasi, és a Defo labor. A fenti képsor ezekből szemezget.

A szakmai belépő 3.000.-Ft volt, amihez hozzájött az 1,200.-Ft-os parkolás, de nem bántam meg, hogy elmentem. Jövőre ilyenkor azért szeretnék inkább az Isaloni-ra menni Milánóban 🙂

Leave a Reply