Kreatív lámpa: ping-pong labdákból

Feltettem a költői kérdést a lakberendezési blogom facebook oldalán, hogy kíváncsiak vagytok-e ennek a ping-pong labda lámpának az elkészítésére… és a válaszotok: több, mint 1000 igen lett! Tehát akkor, szükségetek lesz 180 db ping-pong labdára egy cca. 45 cm átmérőjű lámpához. 

Go to the canadian design blog Poppytalk, to check out this DIY lampshade made from 180 ping-pong balls.

6 csoportra oszd a labdákat, és akril sprayfestékkel fújd le a kiválasztott színekre. Egy vastagabb tűvel ( vagy vékonyabb szeggel) fúrd ki a két oldalukat, és egy erős de vékony pl. nejlon alapú kötélre fűzd fel a színeket, olyan hosszan, hogy pont körbeérje a lámpa vázadat. Lámpa váznak két dolgot is felhasználhatsz, vagy ha van elfekvőben egy régi, csúnya függesztéked, aminek fém a váza és újrahasznosíthatod, illetve megvehetsz egy olcsó gagyi hengeres lámpát, aminek szintén fém a váza, és arról lefejted a meglévő bevonatot, hogy csak a drót váz maradjon meg. Én csak ezt a 6,000.-Ft-os darabot találtam, de biztosan hozzá lehet jutni olcsóbban ilyenhez, ha valaki talált, legyen kedves ossza meg velünk! A felfűzött köröket végül fel kell kötni a lámpa drót vázára. A kreatív ötlet forrása a Marieclaire.

Ha megjött a kedved a különleges, házilag elkészíthető lámpákhoz, ide kattintva nézd meg a teljes kreatív lámpa gyűjteményem, amely több, mint 80 darabból áll!

További lámpa ötletek:

-nézd meg én milyen lámpát készítettem egy faágból
design lámpa műanyag kanálfejekből
-az egyik kedvencem, ez a földgömb függeszték
kreatív lámpa szoknyába bújtatva

karácsonyfadíszből hamis gyöngy csillár

3 Comments

  1. Anita Csorba
    április 23, 2012 / 12:34 du.

    Doro, Örülök neki, pont erre voltam kíváncsi! Köszi!

  2. Névtelen
    április 26, 2012 / 12:02 du.

    Sziasztok!Én egy lámpaboltban dolgozok, ahol van a lámpaváz magában, így nem kell megvenni a teljes lámpát 🙂 1117 Budapest, Karolina út 17. Várjuk a kreatívkodni vágyókat 🙂

Leave a Reply