#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Kreatív lámpa: ping-pong labdákból

Feltettem a költői kérdést a lakberendezési blogom facebook oldalán, hogy kíváncsiak vagytok-e ennek a ping-pong labda lámpának az elkészítésére... és a válaszotok: több, mint 1000 igen lett! Tehát akkor, szükségetek lesz 180 db ping-pong labdára egy cca. 45 cm átmérőjű lámpához. 

Go to the canadian design blog Poppytalk, to check out this DIY lampshade made from 180 ping-pong balls.


6 csoportra oszd a labdákat, és akril sprayfestékkel fújd le a kiválasztott színekre. Egy vastagabb tűvel ( vagy vékonyabb szeggel) fúrd ki a két oldalukat, és egy erős de vékony pl. nejlon alapú kötélre fűzd fel a színeket, olyan hosszan, hogy pont körbeérje a lámpa vázadat. Lámpa váznak két dolgot is felhasználhatsz, vagy ha van elfekvőben egy régi, csúnya függesztéked, aminek fém a váza és újrahasznosíthatod, illetve megvehetsz egy olcsó gagyi hengeres lámpát, aminek szintén fém a váza, és arról lefejted a meglévő bevonatot, hogy csak a drót váz maradjon meg. Én csak ezt a 6,000.-Ft-os darabot találtam, de biztosan hozzá lehet jutni olcsóbban ilyenhez, ha valaki talált, legyen kedves ossza meg velünk! A felfűzött köröket végül fel kell kötni a lámpa drót vázára. A kreatív ötlet forrása a Marieclaire.

Ha megjött a kedved a különleges, házilag elkészíthető lámpákhoz, ide kattintva nézd meg a teljes kreatív lámpa gyűjteményem, amely több, mint 80 darabból áll!

További lámpa ötletek:


SHARE:

3 megjegyzés

 1. Szia Anita!
  Ha nem haragszol, közzéteszek itt egy honlapcímet, ahol valóban olcsóbban lehet lámpaburához való vázakat és egyéb kellékeket venni:
  http://www.budaikreativ.hu/132-lampakeszites?n=50
  Én ebből egy ilyesmit szeretnék készíteni, egysorosat, de színezett facsipeszest: http://pinterest.com/pin/170222060885588332/
  Üdv:
  Doro

  VálaszTörlés
 2. Doro, Örülök neki, pont erre voltam kíváncsi! Köszi!

  VálaszTörlés
 3. Sziasztok!

  Én egy lámpaboltban dolgozok, ahol van a lámpaváz magában, így nem kell megvenni a teljes lámpát :) 1117 Budapest, Karolina út 17. Várjuk a kreatívkodni vágyókat :)

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig