#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Lakberendezés ötletek: 5+1 kreatív ötlet, amit érdemes ellopni

Pár héttel ezelőtt ajánlotta figyelmembe a Personal Branding bloggere Austin Kleon könyvét, aminek címe (Steal like an artist, szabadon fordítva) Lopj, mint egy művész. A szerző meggyőződése, hogy az igazán jó művész, nem azon töpreng évekig, vagy míg elszáll felette az idő hogy, mi lenne a legeredetibb alkotás amit elkészíthetne (mert ilyen úgysem létezik), hanem megkeresi azt a már meglévő művet, ami őt leginkább inspirálja, alapul veszi- vagyis ellopja, és egy gondolatot hozzáadva, vagy kivonva el is készülhet a saját eredeti remekmű. Szerinte az őszinte művész arra a kérdésre, hogy honnan veszed az inspirációdat, azt válaszolná: Ellopom őket. Anélkül, hogy mélyebben belemennék a gondolatba és a könyvet végül teljesen lefordítanám Nektek, még azt hozzáteszem, hogy rengeteg ismert/elismert művésztől idéz (Woody Allen, Jim Jarmusch, Coppola, Duchamp), akik hasonló véleményen vannak. Saját véleményem szerint, mint festőművész és lakberendező, illetve az inspirációk bloggere azt kell mondjam, teljesen egyetértek. Fel kell használni az előttünk élő emberek tudását, alkotását, inspirációját ahhoz, hogy valami igazán eredetit létre tudjunk hozni, még az életünk alatt.

Ennek fényében 5+1 szuper lakberendezési ötletet hoztam Nektek mára, amit érdemes a fentiek szerint "ellopni", továbbgondolni, és  belekomponálni a saját környezetekbe!

I read the book 'Steal like an artist' from Austin Kleon, which is warmly inspiring. I suggest you, to check out Austin's website and book. Here are 5 creative idea for your home, which are worth to steal.Fényképeket, vagy képeslapokat valamilyen rendszerben a falra pakolva különleges, egyedi és ránk jellemző alkotást kapunk.


Egy faág falmatricát alapul vehetünk egy gyerekszobai faldekorációnak.


Térképes ötleteket itt bemutattam már korábban, de ez kimaradt: rolót is készíthetünk belőle.


Kedvenc nyomatunkat, gyermekünk rajzát egy vállfára akasszuk, és úgy prezentáljuk.


Ha sok könyvünk van, de nem szeretnénk elnyomni vele a teret, helyezhetjük horizontálisan az ajtó fölé a könyvespolcot, mint egy grafikai jelet.


Régi újságpapírból tapétázhatunk is!
fotók: Ohdeedoh; Domino Magazine; sfgirlbybay.com; apartmenttherapy.com; loftandcottage.blogspot.com

További inspiráló ötletek:

-Mire jó egy hamburger doboz? -ez a KEDVENCEM! feltétlen nézd meg, ha még nem láttad!!!
-Mire jó egy szilikonos jégkockatartó?
-Mire jó egy övcsat?
-Mire jó egy gereblyefej?
-Mire jó egy bicikli kerék? 4 újrahasznosítási ötlet!
-Mire jó a faháncs?


SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig