5+1 újrahasznosítás: sok kicsi sokra megy

Igaz a mondás a következő újrahasznosítási projektekre is: sok kicsi, sokra megy. Sok türelemmel és néhány maréknyi gombbal, doboznyitóval, wc papír gurigával, sörös kupak tetővel, illetve mindenféle felhalmozódott  maradék anyaggal csodákat művelhetünk.

Recycle, what you have! If you do not have buttons, or caps, you will collect after these projects! 🙂 

1, Rengeteg felesleges gombra lehet szert tenni az évek során, kinek nincsen gombgyűjteménye? Ezeket felhasználhatjuk lámpaburának, vagy készíthetünk belőle feliratot a falra, ha pedig nagyban utazunk, kidíszíthetjük vele a széktámlánk hátulját. Ugye, milyen gyönyörű? (via)

Ehhez a függönyhöz rengeteg dobozos üdítő /dobozos sör fül kell, de így, hogy a hamarosan elkezdődő foci Eb előtt szólok, lehet, hogy össze tudod gyűjteni! 🙂 (via)

3, Ez a mindent bele újrahasznosító projekt: lényegében amit találsz otthon ragaszd fel egy kartonra, jó szorosan egymás mellé. Mehet rá kupak, összetekercselt újságpapír, gomb, összegyűrt nejlonzacsi, stb. (via)

4, A már korábban bemutatott wc papír gurigás projektet sem hagyhattam ki a sorból: vagdosd 2-3 cm-es szeletekre,  és ragaszd fel szép alakzatokat formálva. (via)

5, Végül ha sörösüveg kupakokhoz juszt, akkor menő pohár alátétet alkothatsz mindössze 9 darab összeragasztásával. (via)

+1, Kupakból virágot! (via)


Még több újrahasznosítási ötletet nézegetnél? Íme a javaslataim:

Készíts tavaszi virágcsokrot PET palackból!
-Készíts PET palackból gyönyörű virágokat!
-1 perces függő váza
-Design lámpa PET palackból
-PET palackból stílusos madáretető
-kupakokból kerti asztal

Leave a Reply