#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Bútor átalakítás fotótranszferrel

Egy régi, zöld pad új élete...ez is lehetne a címe mai blogbejegyzésemnek! De a padot nem csak egyszerűen felújították, hanem fotót is applikáltak rá. Ezzel a fotótranszfer technikával már korábban is találkoztam külföldi oldalakon, csak amíg nem tudtam, hogy kapható-e Magyarországon ilyen anyag, és működik-e a dolog tényleg, addig nem akartam megosztani. Jelentem, kapható és működik, a leírásból ki is derül hogyan.

An inspirational method of giving a new life to an old bench. Go to poppytalk site for how-to.


Alapos csiszolás után az alapozó festékkel 1 réteg, majd normál selyemfényű zománc festékkel két rétegben lefestették a padot. Jöhetett a száradás.


A trükkös rész most következik. Egy kis nyomdában, vagy copy generalban ki kell a megfelelő méretű kép tükörképét nyomtatni. Kell ezenkívül Művészellátóban hozzá venni Gél Médiumot (ezen az oldalon az utolsó termék, amit én próbáltam). Ezzel a gél médiummal le kell festeni a padot, és rásimítani a fotót. A fotó a pad felé kell forduljon, a fotópapír hátát fogjátok látni. Száradni kell hagyni 1 éjszakán át. Utána enyhén nedves törlőronggyal le kell 'radírozni' a papír hátát a fotónak, és előjön a rendes kép! Ez egy kicsit macerás, kb 1 órás projekt, ekkora méretnél, de a végeredmény magáért beszél szerintem.Még több bútor átalakítási projektet nézegetnél?

Ime néhány a kedvenceim közül:
-Az én íróasztal átalakításom
-A legkedveltebb ikea hack
-ágyvég barkács ötlet: régi deszkákból
-romantikus ágyvég filc virágokkal
-jópofa ágyvég házilag

SHARE:

5 megjegyzés

 1. Szikinger Ildikó2012. november 14. 10:23

  Sziasztok!
  Én próbáltam már ezt a technikát. Nagyon mutatós akár nyers fára fotót "másolni".
  A lényeg: CSAK lézernyomtatóval készült képet szeret a gel medium. A tintasugarassal készült nekem nem sikerült.

  VálaszTörlés
 2. Hűű, mekkora ötlet! Hónapok óta rakosgatok egy tükröt, aminek a keretére kívánkozott valami... Hát EZ! Na, majd küldöm! Köszi, Anita, köszi, Ildi!

  VálaszTörlés
 3. És mennyire tartós a kapott minta? Arra gondolok, hogy például a padot naponta használja az ember, időnként le kell törölni, rárakunk ezt-azt, dörzsölődik, stb.

  VálaszTörlés
 4. Jópofa. Csakhogy a felesleges kicsicsázva is felesleges. Ha nincs helye szuvasan, nincs helye lemázolva sem.

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig