A világ 8 (szerintem) legszebb könyvtára

Szeretem a könyvek illatát, melegségét és a bennük rejlő kincseket. Legutóbbi két nagy könyvélményem a Gyógyír az Északi szélre (Glattauer) , illetve a Könnyek kapuja (Verghese) volt. Sok-sok könyvem van, 14 éves korom óta gyűjtöm őket.  Szerettem volna megmutatni, hogy egy régi, klasszikus és egy modern könyvtár is lehet egyaránt gyönyörűséges. Egy Magyarországi példát is hoztam, a Pannonhalmi Bencés Apátság fantasztikus könyvtárát választottam. Már többször tapasztaltam, hogy ezen az oldalon nem vagyok egyedül a könyvszeretetemmel, ezért remélem örömmel fogadjátok ezt a válogatást! Ha van neked kedvenc könyvtárad, kérlek írd meg nekünk.

I love book, I love Libraries, this is a selection of my favorites!

1, A Melki Apátság könyvtára

2, Stuttgart város könyvtára

3, Seattle városi könyvtár

4, Beijingi könyvtár

5, Egy londoni privát könyvtár

6, Zürichi könyvtár

7, Egyetemi könyvtár Portugáliában

8, Bencés Apátsági könyvtár Pannonhalmán

7 Comments

 1. Névtelen
  december 20, 2012 / 8:36 de.

  Beijing magyarul Peking, de gyönyörű könyvtárak, ezen nem változtat természetesen! 🙂

 2. Nuada Stenonis
  december 20, 2012 / 9:40 de.

  Csodásak 🙂 a modernek közül a seattle-i tetszik a legjobban, nagyon érdekes.Én pár éve a kalocsai érseki főkönyvtár láttán dobtam egy hátast, iszonyat szép. De Pécsen a Klimo-könyvtár sem utolsó, és én a Tudásközpontot is szeretem, picit hasonlít a zürichihez.

 3. Betti
  december 20, 2012 / 12:41 du.

  A stuttgartiba beleszerettem!

 4. Niki
  december 20, 2012 / 5:17 du.

  Ezek a képek egy olyan egy könyvmolynak, mint amilyen én vagyok igazi jutalomfalat! Remélem idővel többet is meg tudok nézni ezek közül élőben is. (a pannonhalmit pedig már láttam is, gyönyörű):)

 5. Brigi
  december 20, 2012 / 8:48 du.

  igen, vannak szep konyvtarak, modern es regi is. voltal mar a keszthelyi kastely konyvtar szobajaban? en nagyon szeretem…a Könnyek kapuja-nak majd utana nezek, jol hangzik! a Glattauer nekem is tetszett.

 6. Névtelen
  január 8, 2013 / 8:39 de.

  Igazán szépek, öröm lehet látni és ott böngészni, olvasni. Nekem a klasszikusak a nyerők.A londoni privát könyvtárban, vagy a Bencés Apátság pannonhalmi könyvtárában szívesen eltöltenék egy napot.

Leave a Reply