Kreatív bútor: betonból bárszék

Hétvégére egy csinos, modern, házilag elkészíthető barkács projektet hoztam, ami engem teljesen levett a lábamról. Kell hozzá egy zacskó készbeton, egy vödör, egy kis víz, 3 farúd, és ha a lábát még be is szeretnénk mártani, akkor egy doboz festékre is szükségünk lesz.

Cool, modern DIY stool, from Homemade Modern site, check out the tutorial!

A hozzávalók: a készbeton, amit a zacskón lévő utasítás szerint keverjünk be a vödörben. A kis réz kupakokat, amiket vett, (réz fűtéscső lezáró elemek) a lábak végére szánta, elhagyható szerintem.

Miután beleöntötte elkeverte a betont, a képen látható módon beleállította a lábakat, és hagyta, hogy megkössön az anyag. Én a beállítás előtt beleszegelnél 3-3 szöget a fa rudakba, hogy később se essen ki az ülőkéből a láb.

Száradás után kiemelte a vödörből, és 120-as csiszolópapírral lecsiszolta, és kialakította a felső él gömbölyűségét. Ha van otthon beton impregnáló, még azt is rákenhetjük, de a leírás ezt nem tartalmazta. Végül mindhárom lábát a “dipped in” módszerrel befestette. Fantasztikus ötlet, gratulálok!

Még több bútor átalakítási projektet nézegetnél?

Íme néhány a kedvenceim közül:
Az én íróasztal átalakításom
A legkedveltebb ikea hack
ágyvég barkács ötlet: régi deszkákból
romantikus ágyvég filc virágokkal
jópofa ágyvég házilag

3 Comments

 1. Anita Csorba
  március 9, 2013 / 9:00 de.

  Bocsánat, véletlen kitöröltem a kommented, hogy szerinted beleköt a vödörbe a beton! Az eredeti oldalon erről nem említ semmit, de neki kijött belőle, nézd meg esetleg a forrásoldalt alaposabban!Egyébként kis rakodóasztalnak is szuper lenne, kicsit nagyobb lappal!

 2. Névtelen
  március 13, 2013 / 5:50 de.

  Hát ha ez a lábadra borul… Egyébként jól néz ki!

 3. Névtelen
  március 29, 2013 / 10:21 du.

  What's up everybody, here every person is sharing these kinds of experience, therefore it'ѕ goοԁ tο read this webpаgе, and I usеd tо pаy a quiсk ѵisit this blοg all the tіmе.Heгe іs my web-site – driving fast car

Leave a Reply