#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Dekoratív és hatékony megoldások tetőtéri hőség ellen - újabb tippek a VELUX-tólA tavasz, és különösen a nyár beköszöntével talán a tetőtérben a leginkább érezhető a belső hőmérséklet emelkedése. A napfénnyel együtt a legtöbb hő is a tetőtéri ablakokon keresztül jut a lakásba, ezért is fontos, hogy ezeken a pontokon megfelelően védekezzünk. A VELUX cég javaslata alapján a leghatékonyabb megoldás, ha a napsugarakat már azelőtt megfékezzük, mielőtt azok elérik az ablak üvegfelületét; ez történhet redőnnyel vagy külső hővédő rolóval.A redőny hőszigetelő funkcióval bír (nyáron nem engedi be, télen pedig nem engedi ki a meleget), véd a fénytől, a zajtól, a kíváncsi tekintetektől, sőt, még a betörést is megnehezíti. Szélsőséges időjárási viszonyok esetén biztonságot jelent az üvegfelület számára is.
A külső hővédő roló kedvező árfekvésű, egyszerűen működtethető,  ugyanakkor nagyon hatékony kiegészítője lehet VELUX tetősíkablakunknak. Néhány perc alatt akár mi magunk is felszerelhetjük, hiszen nem igényel különleges eszközöket vagy tudást. 
A roló az ablak felett néhány centiméterre feszül ki, így a napsugárzás nem közvetlenül az üvegfelületet éri, a roló és az ablak között cirkuláló levegő pedig gátolja az üveg felmelegedését. A hálószerű roló kellemes szórt fényt teremt, és mivel áttetsző, ki is látunk rajta. A háló anyaga rendkívül tartós, ellenáll a szennyeződéseknek, az UV-sugárzásnak és az időjárásnak is.Már a VELUX tetőtéri ablak beszerzésekor érdemes megfontolni az árnyékolót is, hiszen segítségével biztosíthatjuk tetőtéri otthonunk kellemes hőmérsékletét még ilyenkor, a nyári hőség idején is. 


Korábbi tippek: 
SHARE:

1 megjegyzés

  1. mi úgy csináltuk, hogy az a tetőtéri ablak alá és fölé is tettünk egy karnist, a felsőn van karika és csipesz. aztán a függönyt beszegtük, az első részt visszahajtva bújtatót csináltunk, ebbe megy bele az alsó karnis, a függöny tetejét meg felcsipeszeljük!

    VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig