Íróasztal olcsón – barkácsolj ágydeszkákból asztalt!

Tavaly szembesültem azzal a problémakörrel, hogy jó minőségű íróasztalt olcsón, szinte lehetetlen készen vásárolni. A kislányomnak tavaly, idén pedig a kisfiamnak is ugyanolyan régi modellt varázsoltam újjá. Rengeteg szép formájú, tiszta fa darab kapható a használt bútor vásárlására is alkalmas online bolhapiacokon, de érdemes körülnéznetek garázsvásárokon, vagy akár az Ecserin is. Aki azonban szeretne új íróasztalt olcsón és szeret barkácsolni, annak egy ötletes megoldást mutatok: vegyetek egy ágydeszkát (2500.-Ft., én ettől olcsóbbat még nem láttam sehol, de ha valakinek tudomása van róla, örömmel várom a kommentekbe a lelőhelyet!), fa pácot, csavarokat. A képeken látható módon pedig elkészíthetitek a saját íróasztalotokat, néhány órás munkával.

Cheap and clever DIY study desk project, via.

Nézegetnél további  bútor átalakítási projektet?

Íme néhány a kedvenceim közül:
-létra polc
Az én íróasztal átalakításom
A legkedveltebb ikea hack
ágyvég barkács ötlet: régi deszkákból
romantikus ágyvég filc virágokkal

9 Comments

 1. Névtelen
  augusztus 26, 2013 / 10:43 de.

  Mi ugyanilyen ikeás ágyrácsból fürdőszobai polcot készítettünk (4 deszka a keret, és közöttük pár polc) a mosógép fölé, ami pont megfelelő méret az ékszereknek, illóolajoknak, krémeknek, dezodoroknak, dobozkáknak,… Nagyon szeretjük!

 2. Anetti
  augusztus 27, 2013 / 3:57 du.

  Nagyon tetszik! Megkérdezhetem, milyen pácot használtál? Nagyon tetszik az árnyalata.Előre is köszönöm!

 3. Anita Csorba
  augusztus 28, 2013 / 6:07 de.

  Szia Anetti! Az a tippe, hogy ez egy antik dió pác, talán az ikeában is van ilyen!

  • Anetti
   szeptember 2, 2013 / 2:26 du.

   Köszönöm!

 4. Eweis Kareem
  szeptember 18, 2013 / 8:32 de.

  Én az Ikea-ban dolgozok pont azon a részlegen, ahonnan áruljuk az ágyrácsokat, de eszembe nem jutott volna ez, pedig elég kreatív emberke volnék jómagam is!Állandóan az OBI-ba megyek faanyagért (ami drágább).Emelem kalapom! :DDD

 5. Névtelen
  október 14, 2013 / 11:22 de.

  Nagyon ügyes vagy! Csak azt sajnálom, hogy egyedül nem tudom megcsinálni! 🙁

 6. Magenta
  november 1, 2013 / 6:40 du.

  Helló! Azt néztem a képeken, hogy amik az egészet alul körbefogják lécek azok mintha vastagabbak lennének mint az asztal többi része. (4.kép) Azok a csomagban voltak, vagy más vastagabb deszkadarabok? Vagy rosszul látom?Köszönöm!

 7. Névtelen
  november 3, 2013 / 1:37 de.

  Hali. Ezt az asztalt illetve a leírást csak megosztotta a hölgy,ne állítsa úgy be senki, mintha az ő ötlete lenne!Persze, élőben messze nem néz így ki a dolog, ugyanis annyira puha a fa, hogy összenyomódik, sérül, ahogy kipiszkáljuk a tűzést, érdemes valahol vágatni jobb minőségből, ha masszív darabot akarunk. A fúrásnál többször reped, mint nem, ráadásul két adag deszka kell hozzá. Ha hozzávesszük a pácot, a csavarokat, és a munkaidőt, nem is olyan olcsó, és a deszkát is meg kell venni, hazaszállítani.Amúgy fúró, dekopírfűrész, csavar, pác, centi, és vízmérték is kell hozzá, valamint nyilván csavarhúzó.Már több darabot készítettem, egyedi festéssel, de legközelebb már minőségi fából fogom összerakni, mert irtó igénytelen a tűzés nyoma, és a kisebb repedések, amik javíthatók, de az plusz idő és fatapasz, egyebek.Maga az ötlet jó, ha nagyobb asztalt készítünk, a maradékból lehet polc, virágtartó, vagy fadoboz tároló, vagy bármi. De ami igen fontos, ez a fa kissé egyenetlen, csak akkor álljunk neki, ha van türelmünk centizgetni, csiszolni, viszont végül egyedi, saját készítésű asztalt birtokolhatunk.Az ebédlőasztalom már bő két éves, és remekül bírja a strapát, csak időnként meghúzom a csavarokat, és ha unom, átkenem, hogy felélénkítsem a színét.Jó munkát, aki belevág!

  • Szabolcs Varkonyi
   január 12, 2014 / 10:26 de.

   A képeken minden nagyon jól néz ki ,de a valóságban persze minden más.Az a baj az ilyen ehhez hasonló ötletekkel hogy már az alapanyag sem jó vagy egyenesen kritikán aluli, mert nem ehhez készült és mert éppen a tömeggyártás szemetét használja fel.Miért is írom én ezt? Azért mert én asztalos vagyok néha rossz nézni hogy emberek hogyan tudják butítani a másikat.Ahhoz hogy valaki szépet és tartósat alkosson az alapanyag minőségének is jónak kell lennie ,mert csak abból lehet tartós és igényes terméket előállítani.Persze ha valaki nekifog az élmény nagyon jó és ezt nem is lehet elvitatni, nem is szeretném!De valóság azt mutatja ,és ezt tapasztalat alapján írom ,hogy megfelelő alapanyag szerszám nélkül nem lehet készíteni semmit.

Leave a Reply