Képzőművészeti tanfolyam ajánló: vendégségben az OXI-ban

Tegnap este nyílt napot rendezett az OXI (Óbudai Képzőművészeti Szakközép Iskola) bloggereknek és újságíróknak. Kíváncsian és izgatottan vártam a napot, hiszen sok-sok évvel ezelőtt (húha, kb. 10 éve lehetett) én is ebben az iskolában végeztem, festőművész szakon. Talán nem is nagyon beszéltem erről eddig, hiszen jelenleg a festészet nem központi témája az életemnek, de gimnázium után, a Műegyetemi évek alatt nagyon hiányzott a kreatív munka, így kerültem az Óbudai Képzőbe. A két éves nappali tagozatos OKJ-s képzést egyszerűen imádtam, jó hangulata, szellemisége van/volt az iskolának. Nem csak festő szakot indítanak, hanem választható fotó szak, animáció szak, képgrafika szak, és alkalmazott grafika szakirány is. (Aki nem tudott róla, de érdekli a lehetőség, még nem csúszott le a mostani tanévről sem, hiszen 2013. augusztus 21-én tartják a pótfelvételiket!) A képzés azért volt igen színvonalas, mert az elméleti oktatás mellett, rengeteg gyakorlati tapasztalatot szerezhettünk. A második év végén pedig sokakat felvettek a Képzőművészeti Egyetemre, vagy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. Én, személy szerint a Műegyetem építész karán koptattam tovább a padokat, de azért a Magyar Képzőművészek Országos Társaságába felvételt nyertem, mint festő, ami akkoriban nagyon nagy siker volt, hiszen külsősként évente csak 5-10 főt vesznek fel. 

Visszatérve a tegnap estére, a kreatív programokon több blogger is részt vett. Az első feladatot Dórival, a Pandarte blog írójával vittük véghez, miszerint nagy méretű sziluettet festettünk. Utána Festy is becsatlakozott (ajánlom a divatot kedvelők figyelmébe igazán színvonalas blogját), illetve a Luna Park Social facebook oldal szerkesztője.

(Mit gondoltok, melyik az én sziluettem? :))

Körbenéztünk az iskola falain belül is, ahol még egy kis meglepetés is várt rám: egyik festményem a folyosó falát díszítette.

A további változatos programokból az utolsót, a linómetszést emelném ki, mindenki elkészíthette a blogjának logóját, és rányomtuk egy papírtáskára az “alkotást”. Födő Gábor, aki a képgrafika szak tanára, kedvesen segédkezett nekem a metszésben. Feleségével, Judittal közösen vezetett blogjuk ismerős lehet számotokra, ők írják a Vintage Bazaar blogot, amit ezúton is ajánlok figyelmetekbe.

Ez a kreatív este arra szerette volna elsősorban felhívni a figyelmet, hogy idéntől az iskola nem csak a 2 éves képzéseket indítja el, hanem rövidebb, hétvégi-esti kreatív workshopokat is indít, kövessétek őket a facebookon, ha szeretnétek értesülni ezekről a tanfolyamokról. Tervezett kurzusok: fotó, képgrafika, alkalmazás fejlesztő, webgrafika.

Köszönöm ezt a szórakoztató nosztalgikus estét!

Leave a Reply