#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Textilt a falra! Felirat másképpen

Textilből feliratot készíteni a falra? Igen! 
Hozzávalók: fél-1 méter vászon, éles olló, nyomtatott betűk, pillanatragasztó (vagy áttetsző körömlakk, lényeg, hogy a textil ne induljon foszlásnak), kukorica keményítő, ecset, tálka.

Ha kigondoltuk, hogy mit és hova szeretnénk felírni, akkor a megfelelő méretben nyomtassuk ki a betűket, vágjuk körül, ez lesz a sablonunk. Fogjuk a vásznat, ceruzával rajzoljuk körbe a sablont, és egy éles ollóval szabjuk ki a betűket. Ha kész vagyunk, meg kell oldani, hogy ne induljon foszlásnak az anyagunk, ezért vagy színtelen körömlakkal, vagy pillanatragasztóval "szegjük" el. A forrás oldalon azt javasolta, hogy van erre egy speciális ragasztó, de én erről még nem hallottam itthon. Ha valaki esetleg ismer ilyet, várom a linket, vagy a ragasztó nevét. Ha ezzel megvagytok, jöhet a falra ragasztás. Ehhez egy kukorica keményítős keveréket lehet alkalmazni, az eredeti receptet itt találjátok, összetevői: keverj össze egy negyed csésze kukorica keményítőt, egy fél fél csésze hideg vízzel, majd önts hozzá 4 csésze tűzforró vizet. Kész. Egy festőszalagot (másnéven krep szalag) alkalmazz vonalzóként a falon, hogy egyenes legyen a feliratod. Egy ecsettel kend be az első betű hátulját, majd simítsd a falra. A ragasztót előtte érdemes kipróbálni, hogy a kukorica keményítőddel működik e, mert többféle létezik. Ha nincs kedved ezzel a ragasztóval dolgozni, kétoldali ragasztót javaslok, a betű teljes felületére feltenni, és úgy a falra ragasztani. Vigyázat! Ez a megoldás nem falkímélő, szemben az első verzióval, az eltávolítás nyomokkal járhat. Menj végig ezzel a módszerrel az összes betűn. 
Ti mit írnátok fel, és hova?

Letters on the wall, via.

SHARE:

5 megjegyzés

 1. Hali, van már itthon is, emitt:
  http://varrogepcentrum.hu/termek/varrokellek/textilragaszto/-prym-968020-foszlasgatlo-ragaszto

  VálaszTörlés
 2. Ja, és mit?
  Valószínúleg: CSINÁLD! vagy TÜRELEM!
  ugyanis hajlamos vagyok a kapkodásra. :)
  üdv: kacsukévi

  VálaszTörlés
 3. Hogy ne bomoljon a vágott anyag széle én ragasztó helyett vasalható közbélést(vetexet) használnék. Arra rá lehet rajzolni a betűket(persze fordítva), rávasalni a mintás anyag fonákjára és utána kivágni a betűket.Így nem fog foszlani a textil széle.

  VálaszTörlés
 4. Kedves Anita!
  Azon gondolkodom most, hogy vajon lehetne-e egy egész falfelületet textillel borítani ezzel a keményítős ragasztós technikával. Neked mi a véleményed erről?

  VálaszTörlés
 5. Hi! Egy 3,5m x 2,5m Jutta vásznat szeretnék a falra ragasztani! Ezek a mai "modern" tapéták mind ugyan olyanok,pici egyediséget szeretnék otthonra! Milyen ragasztót használjak szerintetek? Köszi! Szépet... MRK

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig