#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

A SKANDINÁV OTTHON SZíNPALETTÁJA

Szeretnék egy kis segítséget adni azoknak a kedves olvasóimnak, akik ugyanúgy szeretik a skandináv jellegű otthont, mint én, és abban törik a fejüket, hogy maguknak hogyan is alakíthatnának ki egy ilyen stílusú lakást. Következzék egy kis skandináv lecke! Klikk ide a cikk folytatásához!
1. Engedjetek be minél több természetes fényt! Csak szükség esetén (belátásgátlásra) használj fehér fényáteresztő függönyt, a sötétítő függöny is legyen világos, például tejeskávé színű, vagy galambszürke.


2. A falszíne: lehet fehér, galambszürke, mandula, vagy ha kékesre vágysz akkor szürkéskék. A fehér falszíntől nagyon eltávolodtunk, pedig az a legjobban karbantartható, legkönnyebben átfesthető.

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestéket, amivel nagyon könnyű dolgozni, csepegésmentes, illatosított és könnyen tisztítható. A festék 45 színben kapható a festékboltokban, de ha a variációs színkártya alapján, vagy az egyéni ízléseteknek megfelelően egymással keveritek őket, számtalan különleges, gyönyörű színt kaphattok.

Nem mellesleg a gépi kevert színeknél sokkal jobb árban jöttök ki. Nézzük meg mit is javasolok a skandináv jellegű otthonok falszínéhez:

- Mandula (M60) és Fehér festék (F1) 1:1 arányban (tejeskávé szín)
-Levendula (L60) és Aranyvessző (A50) 1:1 arányban (közép szürkéskék)
-Sulyom (S50) és Fehér festék (F1) 1:1 arányban (világos galambszürke)
-Csillagfürt (CS20) magában (halvány szürkés rózsaszín)

Kérjetek a festékboltokban variációs színkártyát, és nézzétek meg, hogy mutatnak a színek az otthoni fényviszonyoknál. Nagyon más tud lenni egy napos falon, és egy sötét helyiségben a sötét falon egy és ugyanaz a szín.
3. Használj természetes anyagokat: fa parketta (tölgy, fehérített tölgy, vagy fehérre festett fa is beleillik a képbe a bevállalósabbaknak), vagy bármelyik felületen fa burkolat erősíti a természetközeli hatást. Ha lehetőséged van gondosan kezelt farönköket is becsempészni az otthonodba, egyre közelebb jársz a skandináv stílusjegyekhez. Ezenkívül használj szőrös kiegészítőket (párnák, kisebb takaró szőnyegek).
4. Egyedi és formatervezett bútorok, szellősen: egy bútor, ha önmagában is szép, és a szemednek kedves látvány, akkor mindegy, hogy egy régi darab, vagy új design, úgyis a lakásodba való. Törekedj arra, hogy minden darab valamilyen módon kötődjön hozzátok, nem kell feltétlen mindent egyszerre lecserélni, sőt! Az adja a kötődést, és az élvezetet, ha akár egyesével szerzed be a bútoraidat.
fotók forrása 1, 2, 3

Ha tetszett a cikkem, iratkozz fel hírlevelemre, hogy legközelebb is inspirálhassalak egy szebb környezet kialakítására!


SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig