#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

IKEA szülinap: 25 éve Magyarországon | Milyen emlékeitek vannak?

Gondoltátok volna, hogy már 25 éve megnyitott az első IKEA áruház Magyarországon? Vannak emlékeitek a nyitásról, vagy arról amikor először mentetek az IKEA-ba? Próbálok visszaemlékezni a 25 évvel ezelőtti szobámra, 12 éves voltam, akkor lett önálló szobám, de nagy dolog volt :D Halványlila falat választottam, lilás-barnás függönnyel, kék szőnyeggel, volt egy fehéres-barnás szekrénysorom, egy fehér íróasztalom, és egy fikuszom. Kinek nem volt akkoriban fikusza? Amikor legelőször elmentem (elvittek az IKEA-ba), emlékszem mennyire tátottam a számat. Aztán szép lassan, ahogy sok magyar otthonnak is a részesévé váltak. Először csak egy-egy darabok, (tuti mindenkinek a családjában volt legalább egy POANG fotel, vagy például a LACK asztalka) Most az IKEA-szülinap alkalmából, ahogy visszalapoztam a katalógusaimat, kiválogattam néhány szép emléket belőlük ... Nézzétek meg, Nektek melyik ismerős!

ikea szülinap 25 évesEgyik nagy kedvencem az ÖGLA thonett jellegű szék volt, bármikor betenném egy mai modern. enteriőrbe is. A jobb oldalon található virág alakú átlátszó kis rakodóasztalból van nekem kettő is, máig használom, nagyon szeretem.

ikea szülinap 25 éves

Az 1997-es katalógusomban találtam ezt az irodaberendezést, hihetletlen, hogy 18 évvel ezelőtt ilyen monitorjaink voltak (mármint ez számított a menőnek :)). A nagy kedvencem volt ez a rattan hintafotel, ha lehetne újra kapni, biztosan vennék most is egyet! Ti  emlékeztek erre?

ikea szülinap 25 éves

Ezt a fülesfotel jellegű forgószéket anno nem is fedeztem fel, most kéne... :) A futonkanapéra szeritnem mindenki emlékszik, és a világtérképes szőnyegre is.

ikea szülinap 25 éves

Sokat köszönhetünk az IKEA-nak, szerintem erősen formálta/formálja jó irányba a mai magyar lakberendezést, és a közízlést.  Sokaknak segített kilépni a barna-fehér bűvkörből a 90-es években, ami önmagában nagyon nagy dolog! :)

ikea szülinap 25 éves

Nagyon kíváncsi lennék, ha megírnátok első élményeiteket Ti is, az IKEA-val kapcsolatban, legyen az első vásárlás, vagy első kedvenc terméketek. Szülinapi Ötletbörze eseményt is szerveznek, csatlakozzatok, ha van kedvetek.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig