ÖTLETES KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

Többször láttam már a neten raklapból elkészített karácsonyi dekorációra, és mindig is vágytam egyre. A nyári eperszezonból rakosgatott  rekeszeknek végre eljött az ideje, világító karácsonyi dekorációt varázsoltam belőle. Raklapból is elkészíthető, akkor nagyobb (akár kültéri) dekoráció lesz belőle. Olvassátok el, hogyan készült és csináljátok utánam!

Hozzávalók:

-1 db fa láda (epresláda, vagy kisebb raklap)
-1 doboz fakonzerváló alapozó
-1 doboz Poli-Farbe ében fabevonó lazúr
-1 fehér iskolai kréta
-1 égősor (én gömblámpát használtam)

Mivel rusztikus megjelenésre vágytam, nem törődtem sokat a csiszolással, a láda átvizsgálása után egyből alapoztam is. Vastag ecsetet használtam, pillanatok alatt kész voltam az alapozással. A száradási idő nagyobb türelmet igényelt tőlem 🙂 No, azért nem annyira sokat, körülbelül fél óra után már kezdhettem is a színre festést.

Krétatáblás hangulatra vágytam, de olyanra, ahol még kicsit áttűnik a fa erezete, nem teljesen homogén felület volt a cél. Ehhez tökéletes választásnak tűnt a Poli-Farbe fabevonó lazúrja, ÉBEN színben. Az enyhén kékesbe hajló szín gyönyörűen mutatott a ládámon, pont olyan volt, amilyenre vágytam. Két rétegben kellett lefestenem a kívánt hatás érdekében.

Száradás után már nem sok dolgom maradt: kiszineztem a krétámmal a háromszög alakú sematikus karácsonyfámat, és hátulról bedugdostam az égősoromat. A tetejére szerettem volna egy központi dekorelemet, ezért egy piros fa szivecskét ragasztottam rá, gyurmaragasztóval.

 

Én nagyon örültem a végeredménynek, pont ilyen hangulatos, világító dekorációra vágytam. Ha tetszik Nektek is, irány a piac, szerezzetek be egy fa zöldséges ládát!

Leave a Reply