#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

BÁRSONYHATÁSÚ FESTÉK TESZT

Lehetőséget kaptam a Poli-Farbétól, hogy teszteljem néhány különleges festékét. Nagyon izgatta a fantáziámat, milyen lehet a bársony hatású festékük, ezért ebből kértem egy kis dobozzal! Olvassátok el cikkemet, és megtudjátok, milyen lett a különleges képes falam a dolgozószobámban.


Úgy kezdődött az egész itthoni iroda színesítési projektem, hogy beleszerettem ebbe a bársonyhatású festékbe. Aztán megtaláltam ezer éve a padláson őrizgetett képeslapjaimat, amit korábban rengetegszer elterveztem, hogy kiteszem őket valahova, de eddig nem találtam neki helyet. Most pedig a kettőt kombináltam, és született belőle egy bársonyosan inspiráló falszakasz! :) Fogtam a Poli-Farbe bársonyhatású dekorfestékét, és hozzákevertem a Platinumból. Ennek a színárnyalatnak Mandula a neve, olyan szürkés-barnás semleges szín, tökéletes alapja a vidám képeslapjaimnak.


1/3 platinumot kevertem a 2/3 bársonyhatású dekorfestékhez, de egyáltalán nem világosodott ettől a színe, csak mélyítette a textúra a falfesték törzsanyagát. Körbehatároltam a felületemet festőszalaggal (na jó, vékony dekortapaszt használtam, mert nem volt itthon festőszalag éppen, és a fényképen is jobban mutat ;)), és jöhetett a festés. A festék nem csepegett, könnyű volt vele dolgozni, és szaga sem volt, valóban egyáltalán nem is lehetett érezni, hogy falfestés zajlik, sem akkor, sem később...  A két réteg között fél óra száradási időt hagytam, ami elégnek bizonyult, szóval körülbelül 1 óra alatt kész is voltam a "mű"-vel! Jöhetett a dekortapasz: a 10 cm szélesből választottam egy pirosat a kontraszt miatt, ezzel kereteztem körbe a felületet. Utána pedig erős teherbírású gyurmaragasztóval tettem fel a képeslap nagyságú keretezett képeimet.Voila!

 

A tesztelést sikerélmény koronázta. Talán egy dolgot csináltam volna máshogy utólag: egy kicsit még több bársonyhatású festéke alapot keverhettem volna bele a festékmixembe, mert akkor még jobban kijött volna a felület bársonyossága. De azért is érezhető a felület selymessége ha végigsimítom a kezem rajta, ne aggódjatok értem! :)

Nagyon örülök, hogy tesztelhettem ezt a festék különlegességet. Nektek, hogy tetszik a végeredmény, dolgoznátok az irodámban? ;)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig