Mesés keleti tájak

Most bepillanthattok a Keleti országok különleges kultúrájába, egyik kedves szponzorom jóvoltából. Néha jól esik egy kis kitekintés szűkebb környezetünkből, szerintem jó kis feltöltődés lesz ez a cikk, ha elolvassátok!

Utazás során ezer meg ezer benyomás ér bennünket: egy táj, egy illat, egy íz, vagy éppen egy tárgy képében. Mindezeket magunkba szívva, hazavihetünk egy darabot a világ mesés kultúráiból. Inspirálódjunk most varázslatos keleti országokkal!

Ezerszínű Törökország:
A legenda szerint Marcus Antonius a türkiz part egy részét Kleopátrának ajándékozta szerelme zálogául – nem csoda, hisz ez a világ egyik legcsodálatosabb tengerpartja. A török riviéria pazar természeti és építészeti csodái miatt is inspiráló: Apollonia lenyűgöző víz alatti városa, vagy az Aspendosban található – a világ legjobb állapotban megmaradt – antik színháza egy pillanat alatt elvarázsol. A török bazárokban is inspirálódhatsz: a tarka, megannyi színben pompázó vázák csak arra várnak, hogy hazavidd valamelyiküket. 

Egyiptom: 100% inspiráció
Egyiptom igazi csemege, az ókori kultúrák kedvelői számára: a lélegzetelállító, grandiózus építészeti remekek, és a szemet gyönyörködtető festészeti alkotások egytől-egyig inspirálóak. Nem beszélve, az általuk hordozott misztikus jelentésekről. Úgy tartották, hogy a szentélyek több eleme is a teremtést és a megújulást szimbolizálja, vagy kaput képez az emberek és istenek világa között. Izgalmas, igaz? Ha hazavinnél egy darabot ebből a több ezer éves kultúrából, irány a bazár, ahol akár hieroglifás papirusz tekercset is beszerezhetsz emlékül.

A fűszerek országa: Tunézia
A mediterrán kulturális felfedezések és az érzékek kavalkádjának fellegvára a mesés Tunézia. Nem csoda, hogy számos rendezőt megihletett már ez a hely: az itt található római amfiteátrumban forgatták a nagysikerű Gladiátor című film egyes jeleneteit, de szintén Tunézia szolgált a kultikus Csillagok háborúja filmek helyszínéül is. Az élmény nem lenne teljes a piacokon kínált istenien pikáns keleti fűszerek nélkül. Ezekből mindenképp vigyél haza magaddal, így otthonodba varázsolhatsz egy kis Tunéziát!

Inspirálódj testközelből: utazz mesés keleti tájakra, akár 30%-kal olcsóbban!

 

Leave a Reply