4 tipp: Így válasszunk ablakot!

Tanulságos és hasznos eheti bejegyzése az Internormnak, különleges csoda ablakait már én is megnéztem személyesen a budaörsi bemutatótermükben. Olvassátok el hasznos tippjeiket, ha ablakcserében, vagy komplett korszerűsítésben gondolkoztok.

Már a húsvét is mögöttünk, minek is halogatnánk tovább a felújítást, hogy végre igazi álomotthonná varázsoljuk lakásunkat? E heti témánk a nyílászárók. Íme néhány tipp és tanács, hogy az ablakgyártók tengerében jobban eligazodjunk. 

1. A mágikus U érték 

Mivel a fűtési energia 25-30%-át a nyílászárókon keresztül veszítjük el, fontos, hogy olyan ablakot válasszunk, amely minél jobban hőszigetel. A kereskedők sokszor pusztán az üveg hőszigetelő képességének mutatóját említik, amely önmagában félrevezető lehet. A teljes ablakszerkezet hőszigetelő képességét a kevesek által ismert Uw érték jellemzi, amely minél alacsonyabb, annál jobb. Egy jó hőszigetelő képességű ablak beépítésével akár a fűtési költség 30%-át is megspórolhatjuk. Nézd meg, melyik gyártó csúcsmodelljei rendelkeznek a piacon unikumnak számító 0,63-as Uw értékkel, amely tökéletes akár passzívházakhoz is.

2. A rétegek száma is számít!

Két vagy három rétegű üveg? Nem mindegy! A szigetelési hatékonyságot és ezzel a megspórolt tízezreket megsokszorozza, ha három rétegű ablak mellett döntünk. Azonban sokakat riaszt, hogy a három rétegű üveg vastagsága miatt kevesebb napfény jut be a lakásba. Ezért fejlesztette ki az Internorm a zseniális Solar+ bevonattal ellátott 3 rétegű ablaküveget, amely szinte mágnesként vonzza be a napfényt, és ezáltal a napenergiát is otthonunkba. Nézd meg, hogyan működik!


  3. Milyen anyagból legyen?

Fa, műanyag, vagy akár alumínium ablakot is választhatunk, mindegyiknek megvan a maga előnye, de hátránya is. A legbriliánsabb megoldás az alumíniummal borított fa vagy műanyag ablak, amely az előnyöket ötvözve, és a hátrányokat kiküszöbölve tartóssá és ellenállóvá teszi ezeket az ablakokat az időjárás viszontagságaival szemben. Az Internorm nagyszerű akciója keretében most ajándék alumínium borítás jár minden fa vagy műanyag ablakhoz. Részletek itt! 

4. Komfort vagy szépség? 
Mindkettő! Ha prémium minőségű ablakról van szó, egyikről sem kell lemondania: az esztétika és a praktikum együtt jár. A piacon forradalminak számító I-tec technológiával készült ablakok mérföldkőnek számítanak a kényelem és egyben a design terén is. Az integrált I-tec vasalat szinte teljesen láthatatlan, ezért kivételesen pazar megjelenést biztosíthat otthonunknak, ráadásul hihetetlenül egyszerűen tisztíthatóak. Még több I-tec innováció itt!

Jártál már az Ausztriában piacvezető Internorm vadonatúj budaörsi szalonjában? A csúcstechnológiás ablakcsodák látványa sem utolsó, ráadásul a megbízható minőség értékálló befektetés is. Kattints az akcióra!

2 Comments

  1. mmameha
    április 23, 2014 / 12:10 du.

    Üdv,régóta követem és olvasom a blogod, nagyon tetszik!nálunk is volt nyílászárócsere és személyes tapasztalat alapján az alábbi csapatot nyugodt szívvel ajánlom:http://difanova.hu/

  2. kovosz
    április 23, 2014 / 12:57 du.

    köszi, hasznos volt

Leave a Reply