Milánói Expo 1 – beszámoló a 2014-es Isaloni kiállításról – a Miele támogatásával

Annyira szerencsének érzem magam! Idén először sikerült eljutnom a Miele Magyarország támogatásával a Milánói bútoripari vásárra, azaz az Isalonira. Fantasztikus volt, olyan csodálatos dolgokat láttunk, hogy alig bírtunk betelni kolléganőmmel, Hujber-Nagy Alettával velük. A 3 napos út igazán nagy szakmai tapasztalatokat hozott számomra, szuper volt saját szememmel látni a legújabb lakberendezési trendeket, kipróbálni és megtapogatni a világmárkák különleges darabjait. Fogadjátok szeretettel személyes, 3 részes beszámolóm első részét!

A repülőút 1.25 percig tart mindösszesen Milánóba, jó korán indultunk péntek reggel, hogy miénk legyen az egész nap. Szerencsés landolás és egy kis metrózás után, lepakoltuk a bőröndjeinket a szállodánkban, majd rögtön el is indultunk a Rho Fierro felé. Rengeteg ember özönlik mindenfelé, hatalmas méretek, úgy tudnám talán jól érzékeltetni, hogy körülbelül 10-15 Hungexpónyi terülten helyezkedik el a kiállítás. 28 épület, 10 méter körüli belmagasságok, több kilométernyi távolságok, és mindenütt vidám emberek, kíváncsi, designra éhes szempárok. Először a két évente jelentkező konyhakiállításra vetettük be magunkat, ami 4 épületnyi területet foglalt el. Nem tudok kiemelni egy fő stílusirányzatot, ami megjelent volna a legtöbb standon… Talán a jellemző az volt, hogy letisztultak voltak a konyhák, éés funkcionálisak. Minden kézre eső, praktikus, jól kezelhető. A fehér, a pasztell színek, ugyanúgy jelen voltak, mint a rikító sárga, párizsi kék, és a rozsdabarna. Magasfényű felületek is voltak, de csak elszórtan, a szupermatt, és a naturisztikus fa felületek előnyt élveztek, úgy érzem. Apró finomságokat is fogtok látni, mint a pult élek “V” alakú kerekítése, vagy a különböző anyagok egymásba harapása. A rejtett fiókrendszerek mindenképpen hangsúlyt kaptak, a letisztultság miatt, és a belső kiképzés játékossága, színgazdagsága is nagyon gyakori volt.

Nagyon tetszett, hogy nyitott polcos elem is volt az alsó szekrénysorban.

Íves konyhapulttal is találkoztunk.

Az elegáns borhűtők nekem nagyon bejöttek a Miele standján.

Ilyen, a woknak besüllyesztett kerámialapot láttatok már?  Szintén Miele…

Térelválasztó egy típusa.

Meglepődtem, milyen jól mutat ez a mesterségesen rozsdásított térelválasztó fal, ami hullámpalából készült.

Lebegő polcok térbe lógatva.

Feket krétafestékkel festett fal, tányérokkal, és sínrendszerrel díszítve.

Itt meg a konyhabútor volt fekete, rézzel kombinálva.

Alacsony paravánszerűséggel választották el a konyhát, az étkezőtől.

Ha bekukucskáltunk, ezt láttam.

A márványpult szélkiképzését nézzétek meg, milyen jó. 

A retró hangulat és bútorok mindenhol teret nyert magának.

Bútorszerű elemként megjelenő, térbe lógatott szagelszívó.

Anyagtalálkozások, és szintkülönbséges játéka.

Vadító napsárga szín.

Pult vég megoldása, áttetsző zöldségesfiókokkal.

 Gyönyörű porcelánok, és üvegek kompozíciója.

A beszámolómat hamarosan folytatom, ha nem akartok lemaradni, iratkozzatok fel hírlevelemre, kövessetek a facebookon, és intagramon is.

2 Comments

  1. Névtelen
    április 15, 2014 / 4:51 de.

    Szia Anita, a kanapé-féle amin az elso képen ulsz az milyen cég? Koszonom a választ! Kriszti

  2. Anita Csorba
    április 16, 2014 / 9:17 de.

    VERO kanapé, itthon nem találkoztam még vele 🙁

Leave a Reply