#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Dekoráld gyerekrajzzal a falad!

Néha, sőt elég gyakran annyira fantasztikus alkotások születnek a gyermekeink keze által, amit érdemes kirakni a falainkra! Jó emlékeket ébresztenek bennünk és nagyon pozitív kisugárzása van ezeknek a műveknek, kár lenne, ha a fiókok mélyén lapulnának. Igen ám, de hogyan lehet ezt rendezetten megtenni? 10+1 különleges tippet mutatok erre!

1. Végy sok egyforma kerete, és sűrűn fúrd fel őket a falra. Általában A4-es formátum a nyerő, hiszen ezt a méretet használják leggyakrabban rajzlapként a gyermekek.


2. Előre is gondolkodhatsz, és egy feszített vásznat is adhatsz a gyermekednek, hogy arra "dolgozzon". Érezni fogja a különbséget a paír és a különleges alapanyag között, és jobban rákoncentrál az alkotó folyamatra. Ilyen vásznakat már pár száz forintért kaphatsz (Kik, Jysk, Tesco, Obi, stb), szerintem megéri a kockázatot!  :)


3. Készíthetsz mágneses keretet a hűtőszekrényre, jól mutatnak ebben is a művek!


4. A falra vagy festesz, ha bátrabb vagy képkeretet (nem csak fekete kontúrban lehet gondolkozni, mint ahogy az ábra is mutatja), vagy pedig dekortapaszból ragasztasz mintás körvonalakat keret gyanánt. Gyurmaradírral rögzítheted a papírokat a falon, könnyű lesz cserélgetni.


5. Ha sok alkotása van gyerkőcödnek, és nem tudsz választani, akkor ezt a módszert neked találták ki! Nyomtasd ki a kedvenceidet névjegykártya méretben, és tedd úgy egy nagyobb keretbe!


6. Véletlenszerű kupacban is kihelyezheted a bekeretezett rajzokat, itt találsz egy jó útmutatót, hogy ilyenkor mire figyelj, hogyan komponálj!


7. Parafatábla! Bevált és olcsó, de feltétlen tedd egy szebb képkeretbe a táblákat, hogy megadja a festményeknek a szükséges eleganciát!


8. Függönysínre? Miért ne!


9. Rajzolhat a gyermeked nem csak papírra és vászonra, hanem egy konyharuhára is textilfilccel. Nagyon fog örülni, ha meglátja használatban az alkotását!


10. Egyszerű fekete fotókarton is jól mutat egymás mellett, kétoldalú ragasztóval, vagy megint a gyurmaragasztóval rögzítve.+1. Végül a legegyszerűbb és legkönnyebben variálható ötlet: képkeret + drót + csipesz!
képek forrása 1, 2

Még több különleges faldekorációra vágysz? Nézd meg ezeket is!
-műszőrméből képet!
-hamburger dobozból különleges nyomat
-óriásposzter ingyenes internetes képvarázslóval
-pöttyös kép krumplinyomdával
-szivárványos cikk-cakk minta


SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig