#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Foszforeszkáló festék az Innodekortól

Extra csomagot hozott a postás nemrégiben: foszforeszkáló festékeket! Tesztelésre kért fel ugyanis a különleges festékeket gyártó magyar cég, az Innodekor. Annyi ötlet járt/jár a fejemben, hogy mit is lehetne átfesteni, lefesteni, megfesteni ezekkel a festékekkel, rengeteg lehetőség van bennük! Az UnikromGlow festékek nappali színe egészen sokféle, nem csak mint vártam, a tipikus "neon" színek. Van belőlük majdnem fehér, világos rózsaszín, babakék, víz zöld, édes barackvirágszín is, csakhogy egy párat kiemeljek, a komplett színlistát itt találjátok.Először gondoltam, hogy a gyerekeknek készítek a szobájukba feliratot, vagy valamilyen varázslatos mese égboltot. Aztán egy feszített vásznat terveztem elkészíteni a nappaliba, egy motiváló felirattal. Ezeket még nem vettem le a napirendről, de végül a teszteléshez egy betonkaspót használtam, amit nemrég készítettem. Ezenkívül egy rétegelt lemezen is kipróbáltam a festéket. A gyerekek pedig papíron festegettek vele, úgyhogy már van tapasztalatom többféle is, mindjárt meg is osztom Veletek. A kaspót egyébként nagyon egyszerű elkészíteni, csak két leolajozott edényke kell hozzá, és persze a beton. 


Szóval a festékek elég sűrűek, így könnyű velük festeni, nem folynak szét. A fedőképességük nem 100%-os, ezt figyelembe kell venni Az óarany festéket (ez nem foszforeszkáló, hanem gyöngyházfesték, ilyet is kaptam :) kétszer kellett átfestenem a teljes fedésért, így nagyon szép óarany színe lett. A zöld foszforeszkáló akrilfestéket 3szor is átfestettem, nem fedett teljesen (papíron sem), ezt lazúr festékként lehet használni, de nekem pont jó volt így, a beton kaspóhoz idomult a színe. Hamar száradtak, papíron is, fatáblán is és betonon is. A két réteg száradása között 20-30 percet kellett várni. A különböző színeknek különböző mértékű a foszforeszkálása is, vannak vadítóan világítók (tényleg egészen elképesztően erős a fényerejük), ezek már alkonyatkor is erős a színük, de például az aranynak kisebb az ereje. Nem csak erősségben, hanem a foszforeszkáló színben is eltérnek (van zöldesen, sárgásan, kékesen világító-ezeket meg is találjátok mindegyik színnek a leírásában), tehát ezzel is lehet játszani egy alkotás elkészítése során. Ahol vastagabban kerül fel a felületre a festék, ott több világító pigmentet is kapott, így erősebben is világított. A kiszerelés méretét megfelelőnek találtam, elég egy dobozka is, egy nagyobb felületre is, alig fogyott a tesztelés során belőlük. Az ecsetet este vettem észre, hogy nem mostam ki (világított a sötétben :D ), szappannal azért így is kijött, hasonlóan más akrilfestékekhez.


Nagyon örülök, hogy tesztelhettem ezt a magyar fejlesztésű terméket, biztos vagyok benne, hogy fogom még használni egy-egy különleges lakásdekoráció elkészítésekor. Nézzétek meg a lelőhelyeket, és az árakat, itt találjátok.

Kíváncsi lennék Nektek mi jutott az eszetekbe, amit lefestenétek vele?

SHARE:

6 megjegyzés

 1. Szia!
  Melyik színek az erős fényerejűek?

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok!
  Én is hasonló dolgon gondolkoztam. Én kőkereskedésben nagyobbacska fehér köveket vettem az erkélyre. Ezeket szeretném majd lefesteni világító festékkel hangulatfénynek az erkélyen az asztalra, mivel kint nincs világításunk még. :)

  VálaszTörlés
 3. Legerősebb színek: neonzöld és vízkék

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok! Azt szeretném meg kérdezni,hogy esetleg kültérre használhatók-e a foszforeszkálós festékek?

  VálaszTörlés
 5. Nekem szeptemberben lesz az esküvőm egy kerthelyiségben, és azt találtam ki, hogy a dekorációt fogom vele feldobni (pl.: lampionokat, girlandokat) és akkor este majd tök szuperül világít minden :)

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok,

  s mitől világit? azt értem ám hogy amig világit a lámpa addig töltödik, de pont az a lényege hogy világitson amikor más fényforrás nincs, nem? szóval milyen sokáig világitanak ezek? vagy van esetleg valai speciális mód hogy feltöltődjön?

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig