Ikea METOD – az új konyharendszer

Múlt héten bemutatót szervezett az Ikea, hogy beszámolhasson újságíróknak, bloggereknek, és lakberendezőknek a nagy dobpergéssel bevezetett új konyharendszerének izgalmas előnyeiről (aki követ az instagramon, már láthatta ;). A METOD névre keresztelt konyharendszer számos újdonsággal, praktikusan tervezhető részlettel rendelkezik, mint elődje: nagy a megújulás. Olvassátok el beszámolómat!

A korábbi Faktum bútorcsaládot közel 20 évig fejlesztették, de voltak bizonyos pontok, ami miatt végül most a teljesen új rendszer mellett döntöttek. Az új, elemes felépítéssel most annyira rugalmassá tették a kialakíthatóságot, hogy akár minden négyzetcentimétert kihasználhatsz, teljesen személyre szabhatod.

Új magasságok vannak, új (!!) pultmélység -ennek előnyét egy későbbi fotón láthatjátok majd, mert milyen jól is jön ez egy mini konyhánál!-.  Ami nekem az egyik legfontosabb változásnak tűnt, hogy most már nem csak a fehér bútor korpusszal lehet számolni, hanem bevezették a fahatásúakat is.

Így például, ha egy ilyen középmagas, önálló szekrényt választunk, nem kell takarólapozni az oldalát.

A külső- és belső fiókrendszerek, titkos (!) fiókok egészen elképesztőek voltak, hogy ebben az árkategóriában elérhetőek. 

25 év garancia… ezzel azért nehezen lehet versenyezni!

A fali rögzítő rendszerük sínes lett, a fali elemek kaphatóak
alacsonyabb magasságban (mint a képen lent is), és sokkal szélesebb
választékban.
Kapható 20 féle előlap (+ 5 egyedi felület) , és 30 féle fogantyú a választékban.

Amit eddig is ajánlottam mindenkinek, hogy az első gondolatai után, tervezgessen az Ikea online konyhai tervezőjével, azt továbbra is megteheti, már a frissített verzióval. Azt szeretem ebben a 3d-s tervező programban, hogy lelkes amatőr is hamar beletanul, és a végén az árat is nagyjából látjuk (szerelés, szállítás nélkül, ami azért még kalkulálhatóan egy kb. 20%-os többletet jelent, ezt ne hagyjátok le).

Ilyesmi végmegoldást Milánóban is fotóztam, ott is tetszett 🙂

Itt jön az a minikonyha, amiről beszéltem az elején. A pultnélység kisebb az egyik oldalon, és oda is betervezhető egy kis mosogató! Tágasabb a közlekedőtér, ami jól jöhet, ha többen is szeretnek sürgölődni a konyhában.

A belső és pult alatti világító ledes rendszer is jól el lett találva.

Kis fogadás is volt a végén, finom lazaccal, köszönöm a meghívást!

Egy akciós fotó a végére, hátha valaki pont ilyet keres! 🙂 Az összegzésem a következő: szuperek az újdonságok, tényleg látszik, hogy minden apró részletre gondoltak. Ami szerintem megnehezítheti valakinek a konyhavásárlását, az pont a túl sok kombináció, ami ebből kihozható. Sok jó közül nehezebb ugye választani 😉 Szerintem érdemes lakberendező, vagy konyhás véleményét, tanácsát kikérni a vásárlás előtt. A konyha, egy nagyberuházás, ritkán cserélgeti az ember, nem éri meg, hogy évekig bosszankodjatok egy rossz választás miatt.

5 Comments

 1. Névtelen
  május 7, 2014 / 7:42 de.

  Nekem a Faktum jobban tetszett.

  • Névtelen
   május 8, 2014 / 2:14 du.

   Nekem is. Sajnos ha csak el nem kerülte a figyelmemet, nincsen 50 cm széles alsó szekrényük. Csak akkor azt nem tudom, hogy mibe építsem bele az 50 cm-es mosogatógépemet? 🙁

 2. Névtelen
  május 7, 2014 / 11:38 de.

  A konyhában nem sündörögni, hanem sürgölődni szokás…

 3. Névtelen
  május 8, 2014 / 4:02 de.

  A minikonyhánál látható "új pultmélységet" mi már rég alkalmazzuk…..az egyik oldalon kénytelenek voltunk levágni 10 cm-t a 60 cm-s szabvány munkalapból, így most 50 cm mély, és tökéletesen funkcionál.De azért klassz az új konyha.

 4. Anita Csorba
  május 8, 2014 / 4:14 de.

  Jogos, javítottam!

Leave a Reply