Kreatív lakberendezés: 1 könyvespolc 3 megoldás

Rengeteg lakberendezési bolt kínál egyszerű és olcsó megoldásokat könyvespolcra. Ezen kívül bolhapiacon, vagy online aukciós oldalakon is találhattok “kitaszított” darabokat, amiknek érdemes adni egy második esély. Nem csak a pénztárcánkat kíméljük az ilyen újragondolt megoldásokkal, hanem a környezetünket is, méghozzá nagyon, és újrahasznosítani különben is jó! Nézzétek meg a következő inspiráló megoldásokat.

Barnára pácolni egy furnérozott, vagy valódi fa könyvespolcot tényleg nem nagy kihívás. A pácot kezelni könnyű, nincs benne az a kockázat sem, hogy megfolyik. Ha bútorlapos, vagy már korábban festékkel kezelt könyvespolcotok van, akkor is újrafesthetitek egy szép festékkel, a selyemfényű, vagy matt felületűeket javaslom! Aztán jöhet rá egy világos homokszínű roló, és már rendezheted is be kedvedre.

Bizony, egy könyvespolcra ajtókat is szerelhetsz, amit vagy elkészítesz lécekből a képen látható módon, vagy egyszerűen lapszabászaton levágatsz, és 4 zsanér segítségével felszereled.

Ha a szekrény hátulját egy mintás papírral, vagy tapétával beborítod, alulra pedig egy kis függönyt szerelsz, máris romantikus hangulata lesz, mehet az étkezőbe tálalónak, a fürdőbe tárolónak, vagy az előszobába pakolósnak.

képek forrása: bhg.com

Még több bútor átalakítási projektet nézegetnél?

Íme néhány a kedvenceim közül:

Polc fejjel lefelé
Az én íróasztal átalakításom
A legkedveltebb ikea hack
ágyvég barkács ötlet: régi deszkákból
romantikus ágyvég filc virágokkal
jópofa ágyvég házilag

1 Comment

  1. Morna
    május 14, 2014 / 12:22 du.

    Nagyon jó és ötletes.. de a könyvespolc akkor a legszebb, ha tele van könyvvel 🙂

Leave a Reply