CSUKD BE A SZEMED…

Feladat következik: csukd be a szemed, és képzeld magad a nyugalom szigetére: ami neked jelentené azt, hogy kisimul az arcod, mosolyra húzódik a szád. Fogalmazd meg magadnak, mit hallasz, mit látsz, járja át a testedet az érzés! Most várok, csináld meg… 🙂

Szerintem sokatoknak nem volt egyszerű ez a feladat, de ha azt mondanám, -Tessék, itt egy hintaszék, ülj bele, és tedd ugyanezt!- akkor már könnyebben menne, igaz? Rengeteg jó hatása van a hintázásnak, minden életszakaszban, olvass tovább, nézd meg mik ezek. Inspirációt adok arra is, hogyan helyezz el otthonodban egy függőszéket.

1. Kisbabakorban a hintázás megnyugtatja a csecsemőt, kiegyensúlyozottabbá teszi, hiszen emlékezteti az anyaméhben való ringatózásra.

(a képen látható imádni való természetes alapanyagú függőszéket itt találjátok)

2. Ha Anyuka vagy, akinek kisbabája van épp, nem kell mélyrehatóan elemeznem mennyire jó hatással lesz rád egy nyugodt félóra, miközben kisbabád jól érzi magát

 (természetes alapanyagú különleges babáknak való függőágyakat az Ecobaby oldalán találtok)

3. Kisgyermekeknél a hintázás bizonyítottan befolyásolja pozitívan az idegrendszer működését.

(A fotón egy Kid’s relax függőszék látható, ha ikreid vannak akkor pedig ezt lesd meg!)

4. A gyerekeknek nagy örömet okoz, ez önmagában is egy alapos érv a hintázás mellett. De most térjünk át a felnőttekre.

5. Könnyebben lazíthatsz egy hintaágyban, vagy egy hintaszékben, mint egy fotelben.

6. Esztétikai örömöt okoz a hintaszék látványa a lakásodban, ha jól helyezed el.

Figyelj arra, hogy színe és anyaga is harmonizáljon a többi ülőalkalmatosságoddal, ne kerüljön közlekedési útvonalba, megfelelő nagyságú tér legyen körülötte, szembe nézzen a kanapéddal. Jó ötlet a levehető függőszék is, amit vendégszékként használhatsz.

7. A kertedet, vagy a teraszodat is dekorálhatod vele, ha van erre lehetőséged.. A kertben a helyét pedig úgy határozd meg, hogy biztos felfüggesztése legyen, és ne kerüljön közlekedő útvonalba. Tapasztalataim szerint ez a két kritérium annyira behatárolja az elhelyezését a kültéren, hogy legtöbbször sokat gondolkodni nem kell rajta, hova kerüljön.

8. A hintázás csökkenti a stresszt.

9. Garantáltan pihentető.

10. És utolsó érv a hintázás mellett, de nem utolsó sorban: kiskedvencünk nagykedvenc helye lehet belőle! 🙂

Ha tetszett a cikk, hintázz többet!

Leave a Reply